Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Google recunoaște că înregistrează convorbirile de pe ultima aplicaţie lansată

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații, care va fi disponibilă în curând, gratuit din magazinul Google Play. Noua aplicație de mesagerie se numește Google Allo și este destinată sistemelor Android si iOS.

Citește și: Petrolier cuprins de flăcări în Golful Mexic. Vasul se poate scufunda în orice clipă (FOTO/VIDEO)

Promovată ca având suport pentru criptarea în sistem end-to-end a comunicaţiilor, Google Allo era lăudată ca fiind una dintre cele mai sigure platforme pentru mesagerie instant, la care putem apela pentru desfăşurarea de conversaţii în intimitate deplină. Google a revenit însă asupra declaraţiilor iniţiale, oferind lămuriri asupra modului de aplicare a tehnologiilor de criptare, informează Bugetul.ro.

Citeşte şi: Poze COMPROMIȚĂTOARE cu o prezentatoare TV circulă pe internet. A fost victima hackerilor

Astfel, doar sesiunile de chat desfăşurate în modul incognito beneficiază de suportul tehnologiilor de criptare. În schimb, toate mesajele instant circulate fără a folosi modul incognito sunt păstrate pe serverele Google în mod permanent, sau până când utilizatorii decid să le şteargă folosind setările disponibile în meniul aplicaţiei, scrie go4it.ro.

Citește și: Victor Ponta: 'Întrebaţi procurorii DNA despre turnătorii din PSD'

Potrivit Google, păstrarea unei copii permanente a mesajelor pe serverele companiei este necesară pentru buna funcţionare a funcţiilor Google Assistant, integrate cu serviciul Allo pentru a oferi răspunsuri la probleme chiar în timp ce tastezi. Existenţa unui istoric anterior al sesiunilor de chat îmbunătăţeşte experienţa de învăţare a sistemului de inteligenţă artificială, permiţând furnizarea de sugestii personalizate. Serviciul Google Assistant este şi motivul pentru care sesiunile obişnuite de chat nu sunt securizate la nivel de conexiune, accesarea mesajelor şi procesarea acestora folosind tehnologii AI nefiind posibilă din spatele unui sistem de criptare end-to-end.

Citeşte şi: Acuzații de OMOR din CULPĂ: Familia lui Patrick Ekeng cere despăgubiri de SUTE DE MII DE EURO

Ramificaţiile asupra intimităţii utilizatorilor sunt evidente, existenţa unei arhive cu toate discuţiile purtate de utilizatori prin Google Allo transformă serviciul de mesagerie într-o resursă valoroasă pentru agenţiile guvernamentale de informaţii, care pot pune presiune asupra Google pentru acces la datele păstrate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.