Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu: 'Am datoria de onoare să reduc decalajele între Oltenia şi Ardeal'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dacian Cioloș Alina Gorghiu Dacian Ciolos

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, vineri seara, la mitingul organizat la Craiova de către PNL Dolj pentru susţinerea candidaţilor liberali din Oltenia la alegerile parlamentare şi a premierului Dacian Cioloş, că are datoria de onoare, în calitate de lider al PNL, să reducă decalajele între Oltenia şi Ardeal. "În numele Partidului Naţional Liberal vă spun un lucru, am o datorie de onoare, să reduc decalajele între Oltenia şi Ardeal, altfel nu ne mai numim Partid Naţional Liberal. Avem o obligaţie de onoare pentru toată Oltenia: să facem locuri de muncă. Să ne uităm la Bihor, să ne uităm la Timiş, să ne uităm la Arad, la Cluj, la Braşov şi la alte judeţe care nu au şomaj, care nu dau ajutoare sociale doar ca să creeze dependenţă, care au parcuri industriale şi investitori, astfel încât să avem bunăstare pentru cetăţenii noştri. În Oltenia, speranţă este, dar administraţie am senzaţia că nu este. O administraţie care în Dolj produce 30.000 de şomeri mai bine pleacă acasă", a afirmat Alina Gorghiu în faţa câtorva mii de participanţi la mitingul PNL de la Craiova.

Preşedintele PNL le-a mai spus participanţilor la miting că ''iluziile împachetate frumos nu ţin de foame'', că ''iluziile împachetate în poleială miros urât'' şi tot ce înseamnă demagogie şi populism "dă bine o zi, dă bine două zile, dar pe urmă ne costă viitorul". "Partidul pe care îl conduc a făcut greşeli - şi nu una, nu două, a făcut multe greşeli, dar pe care şi le-a asumat de-a lungul vremii. Astăzi însă face cel mai bun lucru pentru România: a adus schimbarea clasei politice. Am venit cu 60% oameni noi pe liste, iar din aceştia pe locurile eligibile 30% sunt tineri sub 35 de ani", a afirmat Alina Gorghiu.

Ea a subliniat că Dacian Cioloş a reiterat, vineri, parteneriatul pe care îl are cu PNL pentru o viitoare guvernare "onestă, reformistă şi în viitorul cetăţeanului". Prezent la mitingul de la Craiova, Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii, a afirmat că în urmă cu un an s-a alăturat lui Dacian Cioloş ştiind că acesta este un profesionist desăvârşit, însă în acest an a descoperit că "omul Dacian Cioloş este şi mai valoros".

"Dacian Cioloş este un om care are bun simţ, este onest, este cinstit. Dacian Cioloş este un model pentru noi şi cu toţii trebuie să arătăm mai departe că Dacian Cioloş suntem noi de fapt. Noi suntem Dacian Cioloş şi noi trebuie să ne clădim o soartă în această ţară. Votându-l pe Dacian Cioloş înseamnă că votăm onestitatea şi cinstea. Ţara aceasta nu are nevoie de tătuci, nu are nevoie de despoţi luminaţi, n-are nevoie de tirani. Are nevoie de bun simţ, de onestitate şi de cinste. De aceea votăm Dacian Cioloş", a spus Dragoş Pîslaru.

El a vorbit şi despre performanţele echipei de fotbal Craiova Maxima, menţionând totodată că această echipă a fost simbolul ''luptei împotriva sistemului'' şi a dat semnul că ''se poate'' într-o societate în care Steaua şi Dinamo ''aveau toate resursele şi arbitrii". "După revoluţie am simţit pe propria noastră piele cum o echipă, un mit, nişte oameni extraordinari au fost devastaţi din cauza corupţiei, infractorilor şi a celor care au desfiinţat echipa. De aceea, cred că dumneavoastră ştiţi mai bine ca oricine ce înseamnă corupţia, ce înseamnă necinstea, ce înseamnă interesul propriu şi nu interesul comunităţii. Ei bine, la alegerile din 11 decembrie împotriva corupţiei şi a celor care desfiinţează visurile oamenilor luptăm", a spus Pîslaru, conform Agerpres.

La mitingul PNL de la Craiova organizat pe esplanada Teatrului Naţional "Marin Sorescu" au fost prezenţi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, cel al Aradului, Gheorghe Falcă, primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, secretar general al PNL, precum şi reprezentanţii organizaţiilor PNL din Argeş, Gorj, Olt, Mehedinţi, Teleorman şi Vâlcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.