Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu: Aprofundarea crizei politice din R. Moldova duce la îndepărtarea de Europa

alina gorghiu

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu afirmă că aprofundarea crizei politice în Republica Moldova ar putea avea ca efect îndepărtarea acestei ţări de Europa. 

"Republica Moldova se află, din nou, într-o situaţie de criză politică. Sper ca politicienii proeuropeni şi preşedintele Timofti să găsească, până la urmă, o soluţie de evitare a alegerilor anticipate. Aprofundarea crizei politice şi instabilitatea socială nu pot avea alt efect decât îndepărtarea Republicii Moldova de Europa", a scris, joi, Gorghiu pe Facebook. 

Preşedintele Nicolae Timofti a respins miercuri candidatura lui Vlad Plahotniuc la funcţia de premier, însă majoritatea parlamentară i-a solicitat în mod repetat să-l desemneze în calitate de candidat la această funcţie. 

Cu toate acestea, cei şapte deputaţi din Partidul Liberal Democrat (PLDM) care au format noua majoritate parlamentară alături de democraţi, liberali şi cei 14 parlamentari foşti comunişti au anunţat joi că îşi vor retrage semnăturile dacă Partidul Democrat (PDM) nu va desemna un alt candidat la funcţia de premier decât Vlad Plahotniuc. 

Liderul democraţilor din Republica Moldova, Marian Lupu, a anunţat luni, după consultările avute cu preşedintele Nicolae Timofti, formarea unei majorităţi parlamentare din care fac parte 56 de deputaţi din cei 101 ai legislativului. 

Termenul limită pentru învestirea unui nou guvern este 29 ianuarie, când se împlinesc trei luni de la demiterea cabinetului condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ, printr-o moţiune de cenzură iniţiată de socialişti şi comunişti şi votată şi de democraţii ce făceau parte din coaliţia guvernamentală proeuropeană. În cazul în care eşecul se repetă, şeful statului este obligat să decidă dizolvarea legislativului şi să convoace alegeri anticipate. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.