Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grațiere cu SCANDAL în SUA: Donald Trump, criticat DUR pentru că l-a scăpat pe șeriful Arpaio

foxnews.com
trump

Congresmanul republican Paul Ryan, liderul Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, dezaprobă decizia preşedintelui Donald Trump de a-l graţia pe şeriful Joe Arpaio, a relatat sâmbătă cotidianul Wall Street Journal, citat de DPA. Ziarul a obţinut o declaraţie clară privind poziţia lui Ryan de la purtătorul de cuvânt al acestuia, Doug Andres, notează agerpres.ro

Şeriful Arpaio din comitatul Maricopa, din statul Arizona, a fost un susţinător notoriu al lui Trump în campania electorală de anul trecut. În iulie, el a fost condamnat penal pentru nerespectarea unui ordin judecătoresc. O instanţă îi ordonase şerifului să nu mai aresteze suspecţi doar pe baza presupunerii că ar putea fi imigranţi ilegali, la rândul ei fondată pe aspectul fizic care indică originea hispanică. Ca şi Trump, Arpaio a criticat vehement, de mai multe ori, politica Statelor Unite în materie de imigrare, în timpul mandatelor prezidenţiale ale lui Barack Obama.

Adrian Năstase crede în minuni. Aflat într-o vizită la o mănăstire, fostul premier a avut o revelație care are legătură cu PSD


Vineri, Trump l-a graţiat pe Arpaio, un gest care a fost criticat de adversarii săi politici democraţi şi de apărătorii drepturilor omului. Aceştia îl consideră rasist pe fostul apărător al legii, ales şi reales ca şerif timp de 24 de ani.

Poliţia Română este zguduită de o nouă tragedie! Un poliţist a murit în timpul programului


Ryan este cel mai înalt reprezentant al republicanilor, majoritari în Congres, care dezaprobă decizia preşedintelui de a face uz în acest caz de prerogativa sa de a acorda graţieri. Cu o zi înainte de a face cunoscută poziţia congresmanului, consiliul editorial al Wall Street Journal aprecia că republicanii ar trebui să îl considere pe Donald Trump nu ca pe un reprezentant al lor la Casa Albă, ci ca pe un politician independent. 

Ziarul Washington Post, preluat de asemenea de DPA, adaugă referitor la acest caz informaţia că Trump a discutat anul acesta cu procurorul general al SUA - funcţie care presupune şi prerogative de ministru al justiţiei - posibilitatea unei graţieri. Jeff Sessions i-a spus preşedintelui că renunţarea la acuzaţiile împotriva lui Arpaio "ar fi nepotrivită". Un oficial de la Casa Albă a declarat publicaţiei citate: "Ştiam de mai multă vreme că preşedintele vrea să facă asta şi am lucrat ca să ne pregătim pentru moment, indiferent când ar fi sosit".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.