Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GRAFIC - Primul eșec major pentru Klaus Iohannis

candidati
Iohannis susținea că PNL va începe o adevărată campanie pe online, dar această campanie s-a dovedit un adevărat eșec.  grafic_likeuri-1024x368 Pe paginile de Facebook ale Alianței Creștin Liberale bate vântul, dar și pe paginile de Facebook ale candidaților la alegerile prezidențiale. Într-o analiză realizată de

  1. CRIN ANTONESCU – 80.000 de sustinatori pe Facebook

Website:http://crinantonescu.pnl.ro/

Printr-o simplă accesare a paginii, aceasta se relevă drept a fi pagina de website cea mai puternic politizată a vreunui candidat sau potențial candidat. Crin Antonescu este, de altfel, singura personalitate politică a cărui pagină conține în denumirea sa numele partidului al cărui membru actual este. Și coloristica paginii este în concordanță cu acesta, albastrul și galbenul fiind culori predominante pentru conținut. Dincolo de aceasta, însă, actualizările întârzie să apară, în sensul că declarațiile postate ca fiind de „ultimă oră” pe prima pagină sunt din data de 17 iulie 2014. O corelare interesantă a acestui lucru ar putea fi cea cu data Congresului Național al PNL, acolo unde Klaus Iohannis a devenit noul Președinte al acestui partid, în defavoarea lui Crin Antonescu. Secțiunile prezente pe această pagină sunt clasice, în ceea ce privește profilul unui om politic, existând o mini-biografie personalizată, stilizată, alături de declarații și puncte de vedere public exprimate de acesta. Ce este de subliniat, în cazul acestuia, este puternica legătură dintre omul politic și PNL, fiind, prin acest lucru, un caz singular în rândul candidaților sau potențialilor candidați la alegerile prezidențiale din toamnă.

Facebook: https://www.facebook.com/CrinAntonescuPresedinte

Asemeni paginii sale de website, și cea de Facebook este puternic influențată de elementul PNL, atât cover-ul, cât și principalele fotografii de pe această pagină amintind de apartenența sa. Informațiile sunt, de asemenea, legate strict de activitatea omului politic și de cea a PNL. De remarcat, în acest context, și personalizarea URL-ului, cu „Crin Antonescu Președinte”, slogan ce pare să fi rămas încă din timpul vechiului USL. Pagina lui Crin Antonescu, potențial candidat la alegerile din toamnă, se bucură actualmente de nu mai puțin de 80.000 de like-uri.

macovei-udrea

  1. MONICA MACOVEI – un blogger pentru Cotroceni

Website: http://www.monica-macovei.ro/blog/

Pagina Monicăi Macovei, europarlamentarul PDL care s-a solicitat în înscrierea pentru cursa prezidențialelor din această toamnă, este o pagină strict de blog, amintind de formatul lui Cristian Diaconescu. Numărul de secțiuni este foarte limitat, existând doar pagina principală, acolo unde sunt postate principalele opinii ale politicianului, alături de o versiune în limba engleză a acestora, singura a cărei preocupare se duce și înspre acest domeniu, deși actualizările aici lipsesc (ultima postare este din ianuarie 2014), și o secțiunea intitulată „Profil”, unde este prezentată o scurtă biografie a acesteia. De remarcat sunt și culorile terne, sobre ale site-ului, alături de fotografia ce ilustrează banner-ul principal, în același ton: de negru, gri – în general, nuanțe închise. În acest context, nu există nicio referință către apartenența politică a acesteia, culoarea portocalie sau albastră neregăsindu-se pe nicăieri.

Facebook:https://www.facebook.com/MonicaMacoveiUE

Actualizările pe pagina de Facebook a Monicăi Macovei sunt curente, existând postări aproape zilnice. Tematica acestora este legată fie de activități profesionale, prin declarații sau interviuri, fie de momente ale vieții personale, în genul vizitării unor locuri și monumente dedicate personalităților politice de altădată. Contrar aparenței lăsate de aspectul tern și sobru al paginii sale de web, pagina de Facebook este ilustrată cu fotografii viu colorate, inclusiv imaginea europarlamentarului fiind una zâmbitoare și binevoitoare. În acest moment, pagina sa de Facebook are peste 28.000 de like-uri – 28.746, mai precis.

  1. ELENA UDREA – ambitii 2.0

Website:http://www.elenaudrea.ro/ro/

Pagina de website a deputatei Elena Udrea se dorește a fi mai degrabă o îmbinare a politicului cu imaginea sa de lider politic. Pe bannerul principal al acestei pagini sunt derulate fotografii ale acesteia, alături de principalele mesaje și inițiative ale sale și ale PMP. De altfel, legătura acesteia cu partidul al cărui președinte este pare a fi extrem de strânsă și în domeniul online, pe pagina sa fiind expuse linkurile către site-ul PMP, dar și către vechiul site al acesteia, din timpul campaniei pentru alegerile din 2012. De remarcat, în cadrul acestui site, pe lângă secțiunile clasice, dedicate biografiei și presei, este secțiunea intitulată „Realizările mele”, în care sunt expuse principalele reușite din perioada acesteia ca Ministru al Turismului. Site-ul, de altfel, are un aspect foarte nou și foarte actual, fiind printre puținele pagini de web dedicate unui politician din care poate reieși atât de clar grija pentru imagine și pentru aspectul, atât al site-ului, cât și al omului politic.

Facebook:https://www.facebook.com/EUdrea

Postările de pe pagina de Facebook a Elenei Udrea sunt în aceeași notă, asemănătoare celor de pe site, cu singura remarcă a faptului că aici sunt mai frecvente, datorită posibilității de actualizare mai rapide. Și pe această pagină legătura cu PMP este directă, pagina de cover a acesteia ilustrând simbolul acestui partid. Există, de asemenea, o îmbinare a aspectelor strict politice cu cele personale, în sensul în care și aici există postări din locuri de vacanță sau călătorii întreprinse de aceasta, alături de colegi de partid sau alți lideri politici. La momentul actual, pagina sa de Facebook a strâns peste 189.000 de like-uri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.