Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Graţiela Gavrilescu: Numărul maşinilor electrice şi hibride achiziţionate de români în 2017 va depăşi 1.000

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Garțiela Gavrilescu

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a afirmat marţi că numărul autoturismelor electrice sau hibride plug-in achiziţionate prin Programul "Rabla" va depăşi 1.000, având în vedere solicitările către dealeri sau producători. Ea a precizat că, dacă în 2016, s-au achiziţionat 48 de astfel de autoturisme, în acest an până în prezent numărul a ajuns la 600. "Este oricum un număr mic de maşini faţă de dorinţa noastră mare de a avea maşini sigure şi nepoluante", a spus Gavrilescu.

Ea a menţionat că, într-un timp foarte scurt, Programul "Rabla" va beneficia de o suplimentare de fonduri. "În perioada următoare (...) lucrăm la o variantă în care să nu mai vedem pe şosele maşini care să polueze. Am luat în calcul această variantă în care să găsim un optim în care să nu mai avem parte de poluare, iar siguranţa cetăţeanului să fie asigurată. (...) Programul 'Rabla' pentru persoane fizice s-a terminat într-un timp foarte scurt. Sper că, în câteva zile, în urma analizei bugetare la nivelul administraţiei Fondului de Mediu, să dăm şi o variantă de suplimentare atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice. (...) Estimăm să suplimentăm bugetul pentru achiziţionarea de maşini fie pe Programul 'Rabla', fie pe 'Rabla plus'. Încă se lucrează la sumă", a afirmat Gavrilescu, la Senat, după şedinţa Biroului Politic Executiv al ALDE, conform Agerpres.

Ea a infirmat că ar fi existat 'o ceartă" cu preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, în cadrul acestei şedinţe. "Nu a fost niciodată. Nu era vorba de o ceartă. Era vorba de o discuţie a poluării maşinilor mai vechi. (...) A fost o discuţie între doi oameni civilizaţi. Nici măcar nu s-a ţipat. Ne îngrijorează aceste maşini", a spus Gavrilescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.