Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia - 80% afară din zona euro. Analiști anunță zile grele la Atena

analiza

Analistii financiari au inceput sa vorbeasca despre viitorul Greciei in contextul unui referendum care se indreapta catre refuzul masurilor de austeritate impuse de creditorii internationali.

Wolf Piccoli de la Teneo Intelligence spune ca in urma referendumului sansele ca Grecia sa iasa din zona euro au crescut la 75%. Băncile grecesti au nevoie disperata de lichiditati si sunt semne de intrebare daca marile banci comerciale vor reusi sa supravietuiasca inca o saptamana. Cel mai probabil, lichiditatile se vor termina marti, spun acesta. Analistul spune despre creditorii Greciei vor continua sa negocieze extrem de dur, daca nu cumva masurile vor fi inasprite, potrivit The Guardian.

Kathleen Brooks de la Forex.com spune ca referendumul complica negocierile si ca este greu de crezut ca Grecia va mai primi bani de la FMI si Banca Centrala Europeana. "In concluzie, cei care dadeau 60% sanse unui Grexit, ar trebui sa se gandeasca acum la 80%. Fara un sistem bancar functional, ne asteptam ca Grecia sa intre intr-o recesiune pentru multi ani", spune ea, potrivit The Guardian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.