Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia, amenințată cu excluderea din Schengen

grecia acropole

Ministrul austriac de interne, Johanna Mikl-Leitner, a ameninţat sâmbătă Grecia cu 'o excludere provizorie' din spaţiul de liberă circulaţie Schengen dacă Atena nu-şi întăreşte controlul la frontierele sale în faţa afluxului de imigranţi, potrivit Agerpres.

'Răbdarea multor europeni a ajuns la limită. (...) S-a vorbit mult, acum trebuie acţionat. Este vorba de protejarea stabilităţii, ordinii, securităţii în Europa', a insistat Johanna Mikl-Leitner.

Grecia, ţară ce se confruntă cu o gravă criză economică, este acuzată de mai multe luni că nu întreprinde suficiente măsuri pentru protejarea frontierelor sale care sunt şi frontierele externe ale Uniunii Europene.

Sute de mii de imigranţi au sosit pe insulele greceşti venind de pe coastele Turciei, încercând astfel să ajungă în ţările occidentale, în special în Germania.

Preşedinţia luxemburgheză a Consiliului UE a respins în decembrie ipoteza excluderii Greciei din spaţiul Schengen. 'Juridic, nu este posibilă excluderea unui stat din zona Schengen', afirma atunci ministrul luxemburghez al imigraţiei, Jean Asselborn.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.