Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia deja intra in conflict cu UE. Nu e de acord cu noi sanctiuni pentru Rusia

tsipras

Noul premier al Greciei, Alexis Tsipras, nu susţine declaraţiile unor lideri din UE privind necesitatea discutării şi adoptării de noi sancţiuni la adresa Rusiei, în contextul escaladării tensiunilor din estul Ucrainei, informează miercuri agenţia rusă de presă Interfax.

Potrivit mass-media din Grecia, Tsipras i-a acuzat pe liderii UE de faptul că aceştia 'nu s-au consultat cu Grecia' atunci când au făcut declaraţiile cu privire la necesitatea adoptării de sancţiuni la adresa Moscovei.

Tsipras şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu faptul că UE 'eludează procedurile stabilite', care prevăd un consens pentru adoptarea deciziilor importante, precum şi în legătură cu faptul că UE 'nu a obţinut acordul Greciei' pentru sancţiunile împotriva Rusiei.

Toate aceste nemulţumiri ar fi fost, potrivit mass-media din Grecia, exprimate de Tsipras într-o discuţie telefonică pe care a avut-o cu şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini.

O reuniune a miniştrilor de externe ai ţărilor din UE este planificată să aibă loc joi, în timpul acesteia urmând să se discute despre posibilitatea adoptării de noi sancţiuni împotriva Rusiei. Miercuri, subiectul va fi discutat şi de reprezentanţii permanenţi ai ţărilor din UE la Bruxelles.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.