Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia e disperată: Face orice pentru a scăpa de migranţi

alexis tsipras

Premierul grec Alexis Tsipras a declarat marţi la Izmir, în Turcia, că un acord cu Ankara de readmisie a migranţilor respinşi de Uniunea Europeană va ajuta la reducerea fluxului de persoane care se îndreaptă spre continent, informează Reuters.

Potrivit lui Tsipras, acordul de readmisie cu Turcia 'trimite un semnal clar migranţilor care vin din state terţe, nu din ţări aflate în război, (...) că nu există nici voinţa politică, nici posibilitatea de a traversa spre Europa'. 'Aceasta este realitatea pe care trebuie să le-o transmitem cu sinceritate pentru a stopa, a reduce acest aflux de nesuportat pentru ţările noastre', a declarat premierul elen într-o conferinţă de presă comună cu omologul său turc Ahmet Davutoglu, la finalul întâlnirii desfăşurate la Izmir. Cu acelaşi prilej, Alexis Tsipras a mai spus că Grecia şi Turcia îşi vor intensifica eforturile de combatere a traficanţilor de migranţi în Marea Egee şi nu vor implementa 'vreun plan impus nouă de unii dintre partenerii noştri'. 'Ne aflăm aici pentru a rezolva o problemă care ne priveşte pe noi, valorile noastre, civilizaţia noastră', a subliniat prim-ministrul elen.

La rândul său, Ahmet Davutoglu a declarat că preacordul de luni dintre Turcia şi UE are drept obiectiv descurajarea migraţiei ilegale, nefiind îndreptat împotriva refugiaţilor sirieni care caută în mod legitim adăpost în Europa. 'Scopul este de a descuraja migraţia ilegală şi (...) de a-i identifica pe acei sirieni din taberele noastre pe care UE îi va accepta - deşi nu vom obliga pe nimeni să plece împotriva voinţei sale - pe căi legale', a menţionat şeful guvernului turc. Potrivit lui Davutoglu, Ankara va adopta legislaţia cerută de Uniunea Europeană pentru liberalizarea vizelor pentru cetăţenii turci în lunile următoare, calificând această parte a preacordului drept 'o victorie importantă pentru cetăţenii noştri', spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.