Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia începe integrarea migranților. Planul vizează mii de copii refugiaţi

pixabay.com
diverse, refugiati

Ministerul Educaţiei de la Atena a pregătit un plan pentru educarea în Grecia a mii de copii refugiaţi, începând din septembrie, informează agenţia elenă de ştiri AMNA, preluată de Xinhua, informează agerpres.ro

Planul beneficiază de susţinerea UNICEF (Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii) şi al altor organizaţii internaţionale. Copiii refugiaţi în Grecia vor urma cursurile fie în centrele de primire, fie în şcoli publice, unde vor fi transportaţi zilnic cu autobuze. Anul şcolar începe pe 12 septembrie.

ALERTĂ în SUA: Focuri de armă pe Aeroportul din Los Angeles/ FOTO&VIDEO


Programa şcolară pentru refugiaţi cuprinde limba maternă, engleză şi noţiuni elementare de greacă, pentru a le permite copiilor să se integreze în ţara gazdă. În ultimele luni, în taberele de refugiaţi s-au desfăşurat programe pilot în domeniul educaţiei.

Candidații noștri sunt chemați la SRI?


Potrivit estimărilor UNICEF, 22.000 din cei 57.000 de imigranţi şi refugiaţi care trăiesc în Grecia sunt copii, iar dintre aceştia 18.000 sunt de vârstă şcolară conform oficialităţilor din ministerul educaţiei. Organizaţia umanitară neguvernamentală Salvaţi Copiii a efectuat un studiu care arată că elevii refugiaţi au pierdut în medie un an până la un an şi jumătate de studii. 

Costul educaţiei pentru refugiaţi constituie o provocare pentru Grecia, care luptă cu datoria publică. Surse din ministerul educaţiei afirmă că s-au obţinut până în prezent circa şapte milioane de euro din fonduri europene pentru construcţiile necesare, pentru formarea personalului didactic şi pentru manuale. Organizaţia Internaţională pentru Migraţie ar urma să aloce până la sfârşitul anului alte trei milioane de euro pentru transportul elevilor şi pentru alte nevoi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.