Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia: Manifestaţie a poliţiei interzisă la Atena

protest grecia atena

Guvernul grec a interzis miercuri o manifestaţie sindicală a poliţiştilor prevăzută pentru joi în cartierul contestatar Exarchia din Atena, denunţând o provocare a opoziţiei de dreapta care, la rândul său, a acuzat lipsa siguranţei publice, transmite AFP.

Potrivit Federaţiei sindicale a poliţiei, manifestaţia dorea să deschidă dialogul despre violenţele care vizează constant forţele de ordine în acest bastion al mişcării contra autorităţii din Grecia. 

Pe fondul crizei economice şi sociale, Exarchia a devenit un punct de atracţie pentru turiştii din Atena, datorită atmosferei boeme şi a zidurilor acoperite de graffiti. 

De la început, guvernul de stânga, frecvent acuzat de adversarii săi politici de complezenţă faţă de nebuloasa autonomă, a avertizat opoziţia şi a denunţat o iniţiativă "iresponsabilă". 

Sindicatul trebuie "să revină pe pământ", a pledat ministrul de tutelă, Nikos Toskas. 

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dimitris Tzanakopoulos, a mers mai departe, denunţând o "acţiune provocatoare" pusă pe seama principalului partid de opoziţie, Noua Democraţie (ND). 

"Activitatea poliţiei nu este de a deschide o vendetă cu spaţii politice, ci să garanteze respectarea legii", a declarat el la orele prânzului, cu câteva ore înainte ca direcţia poliţiei să interzică oficial manifestaţia. 

Replica din partea ND nu a întârziat. Conservatorii au cerut demisia lui Nikos Toskas, acuzând"un eşec general în domeniul siguranţei". 

Grecia susţine de multă vreme că se află printre cele mai sigure ţări din Europa, în pofida anilor de violenţe politice şi xenofobe pentru care este în prezent judecată conducerea partidului neonazist Zori Aurii şi a sporadicelor manifestări ale extremismului anarhist, în principal atentate soldate fără victime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.