Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia solicită o referire explicită la modelul social european la summitul de la Roma

grecia cartoon euro

Guvernul grec solicită ca declaraţia solemnă ce va fi adoptată la summitul Uniunii Europene de sâmbătă, 25 aprilie, de la Roma, să facă referire explicită la 'importanţa modelului social comunitar', transmite marţi AFP, citând o sursă guvernamentală de la Atena.

Aceasta a reacţionat la informaţiile apărute în presă, în special în cotidianul liberal Kathimerini, potrivit cărora Grecia a formulat această revendicare luni, în cursul unei reuniuni la Bruxelles destinate finalizării proiectului de declaraţie, scrie agerpres.ro.

'Propunerea greacă subliniază necesitatea luării în calcul de către UE a drepturilor angajaţilor', a precizat sursa guvernamentală.

Cererea a fost formulată într-un moment în care negocierile purtate de guvernul grec cu creditorii săi internaţionali - UE şi FMI - pentru continuarea planului de creditare se lovesc de exigenţele Fondului cu privire la dereglementarea suplimentară a pieţei muncii în această ţară.

Contactată de AFP, o altă sursă guvernamentală a refuzat să speculeze cu privire la răspunsul Atenei dacă solicitarea nu îi va fi satisfăcută. 'Discuţia continuă' în vederea summitului de sâmbătă, a indicat sursa.

Potrivit acesteia, reafirmarea modelului social european este necesară date fiind modificările pe care 'unele state din UE' ar încerca să le impună. La reuniunea de luni, s-a decis, de pildă, ca declaraţia de la Roma să 'nu facă referire la egalitatea între sexe', din cauza opoziţiei 'diferitelor state', a explicat sursa.

Sâmbătă, şefii de stat sau de guvern din Uniunea Europeană se vor reuni la Roma pentru a marca împlinirea a 60 de ani de la semnarea Tratatului fondator al Uniunii. Cu acest prilej, va fi adoptată o declaraţie solemnă în care liderii îşi vor afirma hotărârea de a 'face Uniunea mai puternică şi mai rezistentă', într-un moment de criză existenţială pentru blocul comunitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.