Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia va construi noi centre de refugiaţi pentru a reduce supraaglomerarea de pe insule

adevarul.ro
grecia refugiati

Grecia intenţionează să reducă supraaglomerarea din taberele pentru refugiaţi de pe insulele sale, a declarat miercuri un oficial guvernamental, pentru a detensiona situaţia şi pentru a îmbunătăţi condiţiile din tabere pe care militanţii le-au numit 'ruşinoase', relatează Reuters. 

Peste 10.700 de migranţi sunt în prezent găzduiţi pe cinci insule greceşti care au însă capacitatea de a primi un număr de 7.450 de persoane, potrivit datelor furnizate de guvern. 

Organizaţia Salvaţi Copiii a a afirmat că migranţii trăiesc în 'condiţii mizere şi nesigure'. 

Grecia intenţionează să construiască noi centre pentru refugiaţi cu o capacitate de circa 1.000 de persoane fiecare, pentru a transfera migranţii de pe insule sau din alte adăposturi temporare. 

Un oficial guvernamental a declarat că procesarea lentă a cererilor de azil - în lipsa cărora migranţii riscă să fie trimişi înapoi în Turcia - se adaugă la climatul de nemulţumire în continuă creştere din tabere. 

'Ne confruntăm cu o mulţime de probleme pe insule. Oamenii se simt prinşi în capcană şi nemulţumirea este în creştere. Ei au fost foarte aproape să-şi materializeze visul de a ajunge în Europa, însă acest lucru nu s-a întâmplat', a afirmat oficialul, sub condiţia anonimatului. 

'Ne îndreptăm spre un proces de decongestionare, în timp ce accelerăm procesarea cererilor de azil', a mai spus oficialul. 'Noile facilităţi vor fi mai bune, cu locuinţe mai mici, permanente', a spus el. 

Împreună cu migranţii de pe insule, pe teritoriul Greciei se află în prezent 57.679 de migranţi, faţă de aproximativ 42.000 câţi erau în luna martie. Centrele sale au capacitatea de a găzdui 61.409 de persoane.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.