Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia va extrăda în Belgia o femeie suspectă într-un dosar terorist

express.co.uk
politie belgia

Grecia va extrăda în Belgia o tânără de 22 de ani suspectă într-un dosar "terorist" şi reţinută la sfârşitul săptămânii trecute în virtutea unui mandat de arestare al Europol, a făcut cunoscut luni o sursă din cadrul poliţiei, scrie AFP. "Procedura de extrădare a fost declanşată la ordinul unui procuror", a afirmat sursa, fără să precizeze când femeia va fi trimisă în Belgia.

O purtătoare de cuvânt pazei de coastă elene a declarat sâmbătă că tânără a fost arestată "din cauza presupuselor legături cu o activitate teroristă". Parchetul federal din Belgia a comentat ulterior, la solicitarea AFP, că arestarea a avut loc "ca urmare a eliberării unui mandat de arestare internaţional într-un dosar belgian de terorism", conform Agerpres.

Potrivit agenţiei naţionale elene ANA, suspecta este aparent de origine marocană. Poliţia greacă nu a dorit să precizeze dosarul de care este legat mandatul de arestare. La rândul lor, autorităţile belgiene au refuzat să ofere mai multe detalii despre această arestare, dar au precizat că suspecta nu are legătură cu atentatele care au avut loc săptămâna trecută în Spania. Tânăra plecase cu un vapor din Italia până în portul grec Igoumenitsa, potrivit ANA. Ea a fost arestată vineri seara în Corfu după ce autorităţile italiene au trimis o informare omologilor eleni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.