Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenţionare AIEA: 'Programul nuclear nord-coreean a intrat într-o nouă fază'

program nuclear RDC

Coreea de Nord şi-a dublat în ultimii ani suprafaţa instalaţiilor sale care produc uraniu îmbogăţit, a atras atenţia directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Nucleară (AIEA), Yukiya Amano, vorbind despre o etapă 'nouă' în programul nuclear al Phenianului, potrivit AFP, transmite agerpres.

Într-un interviu pentru Wall Street Journal, Amano a declarat că Phenianul şi-a întărit capacităţile nucleare.

Grecii continuă să trimită 'BOMBE în PLIC' la instituţiile economice europene

"Situaţia este extrem de proastă (...) S-a intrat într-o nouă fază", a spus el în acest interviu apărut luni. "Totul indică faptul că Phenianul face progrese, aşa cum de altfel o şi declară", a adăugat Yukiya Amano.

Îngrijorarea creşte pe scena internaţională după o serie de tiruri cu rachetă ale Coreii de Nord, care a desfăşurat de asemenea în 2016 două teste nucleare. În urmă cu 15 zile, Phenianul a lansat patru rachete, explicând că ar fi vorba de un exerciţiu în vederea atacării bazelor americane din Japonia.

Coreea de Nord şi-a intensificat eforturile pentru a produce plutoniu şi pentru a îmbogăţi uraniu la complexul său din Yongbyon, a adăugat Amano, exprimându-şi îndoiala cu privire la posibilitatea găsirii unei soluţii diplomatice.

Cel mai BOGAT om al planetei, faţă-n faţă cu preşedintele SUA - FOTO

Phenianul, care a afirmat de asemenea că a testat un puternic motor de rachetă în weekend, test care a coincis cu o vizită în regiune a secretarului de stat american Rex Tillerson, vrea să producă o rachetă balistică intercontinentală capabilă să atingă continentul american.

Tillerson a declarat că a fost depăşită etapa 'răbdării strategice' faţă de Coreea de Nord din timpul administraţiei Obama, adăugând că este posibilă opţiunea militară.

În luna ianuarie, Seulul a atras atenţia că Phenianul deţine suficient plutoniu pentru a produce 10 bombe nucleare, precum şi o capacitate 'considerabilă' de producţie de arme care folosesc uraniu îmbogăţit.

Bătălia pentru Damasc. Jihadiştii şi insurgenţii au lansat o nouă ofensivă violentă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.