Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecii vor să rămână în zona euro ca soluţie la criză (sondaj)

grecia

Majoritatea grecilor doresc ca ţara lor să rămână în zona euro pentru a scăpa de criza datoriilor, arată un sondaj ale cărui rezultate au fost date publicităţii duminică. Procentul este însă în scădere la 59,6%, de la 73,9% în studiul similar din aprilie 2015. Acum, 33,1% din răspunsuri sunt în favoarea revenirii la drahmă; în urmă cu aproape doi ani, doar 20,7% doreau revenirea la moneda naţională, relatează agerpres.

Sondajul realizat la scară naţională de grupul de reflecţie Dianeosis a fost publicat de ziarul Kathimerini, citat de Xinhua. El arată că 62,4% din greci vor un sector public redus, 73,2% consideră că guvernul de la Atena ar trebui să ofere stimulente pentru a atrage investiţii şi a stimula exporturile, iar 71,1% nu cred că statul va reuşi să combată evaziunea fiscală, în ciuda tuturor eforturilor. 

Doar 38,9% dintre cei care au răspuns întrebărilor consideră evaziunea fiscală ca un mijloc de "legitimă apărare" faţă de excesele fiscale. 

Circa 62,1% recunosc că criza care afectează Grecia de şapte ani are mai ales cauze interne. 

Euroscepticismul este în continuare larg răspândit în rândul grecilor: 57,3% consideră că Uniunea Europeană a câştigat mai mult de pe urma ţării lor decât a profitat aceasta de calitatea de membru. Doar 29,6% sunt convinşi că lucrurile stau invers.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.