Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grigore Cartianu a trecut la România Liberă

romanialibera.ro
Grigore Cartianu

Cunoscutul jurnalist Grigore Cartianu s-a alăturat echipei România liberă ca publicist-comentator, potrivit romanialibera.ro

Grigore Cartianu (47 de ani) și-a început cariera de ziarist cu exact 25 de ani în urmă, în august 1991, pe când era student. A debutat ca reporter la săptămânalul Expres Magazin, în echipa lui Ion Cristoiu.

A participat la “nașterea” a două ziare: Evenimentul zilei (în 1992) și ProSport (1997). A contribuit la relansarea câtorva cotidiene naționale: Jurnalul Național (2002), Evenimentul zilei (2005), Adevărul (2008).

A condus, ca redactor-șef, prim redactor-șef adjunct sau director editorial, redacțiile unor ziare importante (Adevărul, Evenimentul zilei, Jurnalul Național). A semnat mii de editoriale, interviuri și anchete gazetărești.

Este o apariţie frecventă în emisiuni TV. De patru ani realizează, seară de seară, emisiunea Cronica de noapte, la Nașul TV.

Serialul său despre Revoluţia română a produs o emoţie naţională. Românii au aflat, şocaţi, că au fost cobaii unui experiment sângeros. Şi că mulţi dintre asasinii din decembrie 1989 se află încă în libertate, ocupând chiar funcţii importante în stat.

Fire iscoditoare, Grigore Cartianu şi-a satisfăcut stagiul militar într-o unitate de paraşutism (Buzău, 1987–1988). Este absolvent al Facultăţii Tehnologia Construcţiilor de Maşini, din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti (1993).

A participat activ la evenimentele din decembrie 1989, apoi la mişcările civice din 1990, care au fost înăbuşite violent de către noul regim politic de la Bucureşti, prin aducerea minerilor şi devastarea Capitalei.

Din 2006, Grigore Cartianu s-a dedicat cu pasiune elucidării evenimentelor sângeroase din decembrie 1989. A reconstituit în detaliu ultimele zile ale lui Ceaușescu şi care a demonstrat, cu dovezi zdrobitoare, că răsturnarea dictatorului român s-a produs printr-o lovitură de stat, regizată de sovietici.

A publicat 8 volume, vândute într-un tiraj total de peste 350.000 de exemplare: Hora de la miezul nopţii (în 1995), Hagi (2000), Sfârșitul Ceaușeștilor (2010), Crimele Revoluției (2010), Teroriștii printre noi (2011), Cartea Revoluției (2011), Jurnalul unui puci ratat (2012), Miracolul din noiembrie (2015).

A scris scenariul filmului Moartea Ceaușeștilor. Trei zile până la Crăciun, regizat de Radu Gabrea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.