Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu aruncă o nouă 'BOMBĂ': Ce ordonanță A REFUZAT? 'Nici Tudose NU va face acest lucru'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sorin Grindeanu

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat luni seara că el nu a blocat crearea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), aşa cum i s-a reproşat, întrucât proiectul de lege nu plecase pe circuitul normal de avizare, la ministerele implicate.

''E de o lună Guvernul Tudose. Aţi văzut ceva de FSDI şi nu ştiu eu? A existat o comisie la Ministerul Economiei, formată din oameni de la Ministerul Economiei, Finanţe, de la companiile respective, care au venit cu un proiect de lege pe care l-au trimis spre avizare, să-l analizeze, să se uite, să îşi dea cu părerea şi domnul preşedinte Liviu Dragnea şi mă gândesc că şi domnul Vâlcov. Timp de peste o lună, acest proiect nu a plecat - înainte de şedinţa de guvern - pe circuitul normal de avizare, cum este legea, la ministerele care trebuie să-şi dea avizul pe proiectul de lege, deci eu nu aveam ce să blochez. Eu puteam bloca în momentul în care primea toate avizele de la celelalte ministere", a declarat Grindeanu la TVR1.

Citește și: Omul lui Tăriceanu, scrisoare deschisă adresată lui Augustin Lazăr: Câți miniștri au fost cercetați pentru corupție din 2012

El a susţinut că au existat ''nuanţe'' să fie dată o ordonanţă de urgenţă pentru înfiinţarea FSDI, lucru pe care l-a refuzat, întrucât era vorba despre sume foarte mari de bani.

"Deşi au fost nuanţe - sunt convins că premierul Tudose nu va face acest lucru - să dăm ordonanţă de urgenţă pentru înfiinţarea acestui fond, nu l-am făcut, pentru că eu consider că este o chestiune extrem de importantă, care trebuia discutată în Parlament. Parlamentul trebuie să facă legi, nu guvernul să dea ordonanţe. Vorbim de valori, în acest fond, de 10-12 miliarde de euro, care nu pot fi făcute printr-o ordonanţă de urgenţă, din punctul meu de vedere'', a afirmat Sorin Grindeanu.

Citește și: Liderii PSD îl dau DISPĂRUT pe Liviu Dragnea

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a declarat luni că Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii urmează să obţină avizele necesare din partea ministerelor, pentru a putea fi supus dezbaterii Parlamentului din toamnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.