Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu, avertizat de un fost şef ANAF: 'Aţi luat-o pe urmele lui Cioloş!'

Inquam Photos / Octav Ganea
grindeanu guvern gesturi inquam

Premierul Sorin Grindeanu este avertizat că va duce România într-un deficit exagerat, iar consecinţele vor fi suportate de români. Fostul preşedintele ANAF din perioada Guvernului Ponta, Gelu Diaconu, afirmă că, în această privinţă, actualul premier a luat-o pe urmele lui Cioloş.

Vezi şi: HAOS total în PNL: Plângeri penale între colegii de partid/ DOCUMENT

Vezi şi: Victor Ponta, show în Parlament: 'DNA-ul din America' să fie sesizat în cazul lui Trump

"Dle Grindeanu, ati luat-o pe urmele lui Ciolos! Nu uitati ca minciuna are intodeauna picioare scurte!", scrie Diaconu într-un mesaj către premier, publicat pe pagina sa de Facebook:

"Inca din februarie 2016, dupa ce s-a dat tara pe mana ciolosienilor, inclusiv cu ajutorul dosarelor fabricate de DNA, am avertizat insistent asupra dezastrului care se va produce in finantele tarii. Ca vom ajunge iremediabil la declansarea procedurii de deficit excesiv de catre Comisia Europeana impotriva Romaniei! Astazi previziunile mele sunt confirmate pe deplin atat de comunicatul EUROSTAT cat si de iminenta scrisoare a Comisiei Europene privind declansarea procedurii de abatere semnificativa. Atunci, cand aratam cum tehnocratii ascund cifrele si cum mint in comunicate oficiale, eram amenintat cu judecata, pentru intimidare, de catre Anca Dragu, ministrul Finantelor de atunci.

Totodata, pe acelasi model tehnocrat, aparatul furibund propagandistic al PSD acopera in spatiul public efectele grave pe care le va avea scrisorea de avertizare privind dezechilibrul bugetar potential, transmisa in februarie guvernului Grindeanu.

Cu toate acestea, guvernul actual "perfectioneaza" prostiile facute de guvernul Ciolos:

1. ascund cifrele reale ale colectarii

2. "aranjeaza" cifrele prin metode care sa creeze aparenta unei situatii favorabile: taierea dramatica a cheltuielilor cu investitiile si bunuri/servicii, amanarea la rambursarea TVA cuvenita agentilor economici (peste 1,5 md lei in trim 1 anul acesta), neraportarea distincta a veniturilor ANAF/bugete locale/fonduri europene, neraportarea la nivelul programat al veniturilor prevazute in legea bugetului, nementionarea veniturilor de tip "on-off", etc

3. manipuleaza in comunicarea publica datele partiale puse la dispozitia mass-media

4. promoveaza numai pe criterii de gasca persoane foarte slabe profesional in functii importante (tagma "giurgiuvenilor" face astazi prapad prin ANAF)

Asadar, domnule Grindeanu, situatia este departe de optimismul desantat pe care il afisati referindu-va la rezultatele pe primul trimestru. Puteti pacali multa lume, dar nu pe toti. Mai ales pe cei de la Comisia Europeana. Acestia vor continua sa va trimita scrisori de avertizare care intr-un tarziu va vor trezi la realitate. O realitate de care se vor izbi ca de un zid cetatenii Romaniei cel mai tarziu in 2019!

Continuati cu actualul proiect al Legii salarizarii unitare bugetare si cu ineptia numita "impozitul pe gospodarie", iar deznodamantul va fi implacabil!"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.