Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu către preşedinţii CJ: Depuneţi munţi de documentaţii pentru fonduri europene

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Grindeanu

Preşedinţii de Consilii judeţene "fac potecă" la Bucureşti şi depun "munţi de documentaţii" pentru fonduri europene, a afirmat marţi premierul Sorin Grindeanu, precizând că lucrurile sunt pe cale să fie rezolvate. "În continuare, faceţi potecă la Bucureşti, în continuare, depuneţi munţi de documentaţii pentru fonduri europene, pe care trebuie să le semnaţi filă cu filă, cel puţin asta a fost experienţa mea în decembrie ca fost preşedinte de consiliu judeţean. (...) Am discutat împreună cu doamna vicepremier, cu doamna ministru Plumb, împreună şi cu doamna Corina Creţu, cu reprezentanţi ai Comisiei Europene. Lucrurile sunt pe cale a fi rezolvate. Unele dintre ele au fost deja simplificate, pentru că toată această birocratizare duce la foarte mult timp pierdut", le-a transmis Grindeanu participanţilor la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, care s-a desfăşurat, marţi, la Palatul Parlamentului.

Totodată, şeful Guvernului a spus că sunt probleme, în continuare, în legătură cu modul în care se fac achiziţiile publice. "Trebuie să ieşim din acest cerc vicios, pentru că nu se pot bloca în continuare proiectele strategice de care România are nevoie, judeţele pe care le reprezentaţi au nevoie. Cetăţenii, în final, au nevoie de aceste proiecte. Pentru că, în toţi aceşti ani, atunci când nu ne-am împiedicat de urşi, de exemplu, pe tronsonul de autostradă dintre Lugoj şi Deva, sau de castori sau de broaşte ţestoase, de lilieci... Avem contestatari 'de meserie', pe de altă parte, care la rândul lor blochează proiecte importante, proiecte strategice (...) pentru dezvoltarea comunităţilor", a declarat Grindeanu, conform Agerpres.

Potrivit şefului Executivului, dacă este nevoie, va fi schimbată legea. "Trebuie să rezolvăm această problemă o dată pentru totdeauna şi să schimbăm legea, dacă este nevoie, pentru că românii nu mai pot înghiţi la nesfârşit autostrăzi, ca să dau un exemplu, desenate cu carioca pe tablă, trebuie să le vadă, trebuie ca aceste autostrăzi să existe. Investitorii vor să transporte ceea ce produc mai repede şi mai sigur, au nevoie de această infrastructură", a punctat Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.