Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu, despre cazul Bombonica Prodana. Pasează 'cartoful fierbinte' la Ministerul Justiției

Inquam Photos / Octav Ganea
grindeanu guvern gesturi inquam

Ministerul Justiţiei este cel care întocmeşte răspunsul la sesizările de la Curtea Constituţională a României, a declarat joi premierul Sorin Grindeanu, referindu-se la punctul de vedere transmis de Executiv la CCR privind excepţia de neconstituţionalitate invocată de Bombonica Prodana. 

"Ministerul Justiţiei este cel care face (...) răspunsul la sesizările de la Curtea Constituţională, asta e procedura", a afirmat Grindeanu, într-o conferinţă de presă, informează agerpres.ro.

Dosar ULUITOR - Șpagă pentru denunțuri la DIICOT. Percheziții la Penitenciarul Rahova


Şeful Executivului a precizat că, săptămânal, semnează "zeci, dacă nu sute" de asemenea puncte de vedere.

"Ministerul Justiţiei (...) are un departament special care se ocupă cu aceste sesizări nepersonificate şi care dau, atunci când se solicită din partea Curţii Constituţionale şi s-a solicitat, un punct de vedere al Ministerului Justiţiei, pe care îl înaintează prin adresă către Guvern, iar procedural pleacă sub semnătura prim-ministrului. Specialiştii din departamentul respectiv, repet n-are legătură cu persoana X, Y ş.a.m.d, specialiştii au făcut acest punct de vedere, pe care Guvernul l-a înaintat către Curtea Constituţională. (...) Nu vreau să interferez în ceea ce înseamnă munca pe care specialiştii (...), în cazul ăsta în justiţie, o fac, existând acest departament, nu de acum. Tot timpul a existat această procedură", a explicat Grindeanu. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a informat anterior că o direcţie din cadrul ministerului pe care îl conduce a întocmit punctul de vedere al Guvernului în ceea ce priveşte excepţia de neconstituţionalitate referitoare la pragul pentru abuzul în serviciu, invocată de Bombonica Prodana, fosta soţie a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor la DGASPC Teleorman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.