Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu, despre infrastructură: S-au lansat spre licitaţie proiecte în jur de 3 miliarde de lei

Cotidianul
Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, marţi, că în domeniul infrastructurii, în această perioadă, au fost lansate spre licitaţie proiecte în jur de 3 miliarde de lei. "S-au lansat, în această perioadă, spre licitaţie - sigur sunt termenii daţi de lege şi (...) legea trebuie a fi respectată de toată lumea - în jur de 3 miliarde de lei", a declarat Grindeanu, la televiziunea B1.

Şeful Executivului a dat exemplul podului peste Dunăre de la Brăila la Tulcea. "Despre acest pod (...) s-a vorbit în ultimii 20 de ani. Nu a fost nici măcar lansat o dată în licitaţie şi vorbim de un pod care poate fi făcut şi va fi făcut din fonduri europene. Este în licitaţie (...), este o investiţie (...) mai mare, o investiţie, care din studiul de fezabilitate pe care îl are Ministerul Transporturilor, e undeva, ca valoare, jumătate de miliard de euro", a spus Grindeanu.

Grindeanu a precizat că s-au lansat şi proiecte legate de centura Bucureştiului. "S-au lansat proiecte legate de centura Bucureştiului, toate acele traversări (...) A fost lansată licitaţia şi termenul cred că este 8 iunie pentru centura Timişoarei. A fost lansată şi este spre finalizare iarăşi o investiţie foarte importantă, cea care leagă, în regim de autostradă, Piteşti de Craiova", a spus Grindeanu. Conform şefului Guvernului, la jumătatea lunii iunie vor fi lansate licitaţiile pentru lotul 1 şi lotul 5 Piteşti-Sibiu. Întrebat dacă în acest caz au fost daţi bani în plus la proiectant, Grindeanu a răspuns: "Nu, şi-au revenit dânşii şi au revenit cu picioarele pe pământ. Tocmai de aceea putem să lansăm lotul 1 şi 5".

De asemenea, Grindeanu a reiterat faptul că este în pregătire proiectul de lege privind proiectele strategice, care vizează trei domenii - infrastructură, energie şi apărare. Totodată, şeful Executivului a precizat că se întâlneşte constant cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. "Chiar azi am avut o discuţie cu domnul Cuc (...) Constant mă întâlnesc cu domnul ministru Cuc, fiind prioritatea Guvernului pe care îl conduc infrastructura", a mai afirmat Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.