Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu, despre nemulţumirile administraţiei locale faţă de Legea salarizării:Proteste, mult spus

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, referindu-se la nemulţumirile administraţiei publice locale faţă de proiectul Legii salarizării unitare, că este "mult spus" că în acest caz ar fi vorba despre proteste, precizând însă că nu vrea să le ducă "în derizoriu". "Noi am văzut toate aceste... amendamente e puţin spus, proteste cred că e mult spus, având în vedere experienţa pe care Guvernul meu, Guvernul pe care îl conduc o are cu protestele, dar nu vreau să le trimitem în derizoriu. (...) Tot ceea ce considerăm a fi bun luăm în considerare. Încercăm să aşezăm această bază şi Parlamentul încearcă acest lucru, să aşeze această piramidă pe o bază corectă, echitabilă, pe care să se poată construi şi retribui munca în conformitate cu responsabilităţile pe care le are fiecare şi mă refer (...) în mod evident la sectorul bugetar", a declarat Grindeanu, la Mioveni, fiind întrebat cum va convinge administraţia publică locală să renunţe la protestele anunţate pentru săptămâna viitoare.

Întrebat cum comentează faptul că administraţia publică locală nu este cuprinsă în grila de salarizare prevăzută în proiectul Legii salarizării unitare, Grindeanu a răspuns că există libertatea Consiliilor locale "de a da acel interval" de la cel mai mic salariu la cel mai mare. "Cel mai mare salariu în cadrul administraţiei publice locale, exceptând primarul, îl are viceprimarul. În acel interval şi calibrându-şi administraţiile locale, ele însele, nivelul de salarizare, ele vor hotărî. Dacă vor hotărî în comune, în oraşe să dea salarii foarte mari şi mare parte din resursele bugetare să meargă pe salarizare, debalansând partea de dezvoltare, partea de investiţii de la fiecare localitate, este o responsabilitate pe care şi-o vor lua cei din Consiliul local, nu primarul. Consiliul local e cel care hotărâreşte şi va hotărî aceste lucruri. Dacă, în schimb, vor face un echilibru între ce înseamnă salarii şi partea cealaltă, cea de dezvoltare, eu cred că ăsta este modul corect de abordare. Dar e normal ca autorităţile locale să-şi stabilească responsabilităţile în funcţie de provocările pe care fiecare localitate o are", a spus Grindeanu, conform Agerpres.

Şeful Executivului a reiterat faptul că proiectul Legii salarizării unitare a fost adoptat în Senat. "Va intra în dezbatere în Camera Deputaţilor. E un proiect care are avizul pozitiv al Guvernului, cu amendamente", a precizat Grindeanu. Totodată, întrebat dacă a discutat cu liderul PSD, Liviu Dragnea, şi cu membrii Coaliţiei de guvernare având în vedere că sindicaliştii ameninţă cu greva, Sorin Grindeanu a precizat că îşi doreşte ca Legea salarizării unitare să intre în vigoare la 1 iulie. "A fost parcursă prima etapă, cea de la Senat, într-un ritm bun. Eu sper să fie menţinut acest ritm şi la Camera Deputaţilor. Termenul este sfârşitul acestui trimestru, adică sfârşitul sesiunii parlamentare. Ne dorim ca de la 1 iulie Legea salarizării unitare să intre în vigoare, ceea ce înseamnă câteva săptămâni mai devreme pentru a parcurge toate etapele. N-am niciun fel de semne de îndoială că şi în Camera Deputaţilor va fi acelaşi ritm", a mai afirmat Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.