Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu îi dă dreptate lui Dragnea în privința șefiei SIE: 'Nu s-a discutat în coaliție'

Inquam Photos / George Calin
grindeanu dragnea Inquam Photos

Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni că, în ceea ce priveşte numirea şefului Serviciului de Informaţii Externe, este de acord cu opinia liderului PSD, Liviu Dragnea, conform căruia principiul echilibrului politic între cele două servicii a fost unul bun.

"Constituţional, se face o propunere de către preşedintele Parlamentului, Parlamentul votează sau nu. (...) Nu s-a discutat şi nu a fost pe ordinea de zi la coaliţie. Sunt de acord cu Liviu Dragnea", a afirmat Grindeanu la Parlament, unde a participat la o şedinţă a coaliţiei, potrivit Agerpres.

Citește și: 'Omul' lui Iohannis rupe tăcerea! A făcut-o praf pe studenta de la Londra

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, consideră că în privinţa numirii şefului SIE ar trebui să existe "o negociere cinstită" şi şi-a exprimat speranţa că şeful statului va avea o atitudine înţeleaptă în acest sens, pentru a nu se ajunge la un blocaj.

"Corect ar fi să existe o negociere cinstită. Eu nu vreau să pun presiune sub nicio formă. (...) Cred că principiul echilibrului politic între cele două servicii a fost un principiu bun. Ştiu ce a spus preşedintele că acest principiu poate n-a mai fost respectat în toate cazurile, în ultimii ani, dar asta nu înseamnă că trebuie să continuăm şi noi această acţiune greşită. Dacă o să ne cheme, dacă o să mă cheme, dacă o să mă invite, eu am să am un punct de vedere foarte serios, foarte cinstit, foarte ferm în lumina respectării acestui principiu al echilibrului în ceea ce priveşte SIE. Şi cred că şi preşedintele Iohannis va avea o atitudine înţeleaptă, ca să nu ajungem într-un blocaj", a declarat Dragnea duminică la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.