Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu: Legea achiziţiilor publice va fi modificată pentru a debloca administraţiile locale

Vremea noua
Grindeanu Bruxelles

Legea achiziţiilor publice va fi modificată "în cel mai scurt timp", pentru a debloca activitatea administraţiilor locale, a anunţat miercuri, la Mioveni, premierul Sorin Grindeanu. "Legea achiziţiilor publice e o chestiune care e obligatoriu să fie rezolvată şi va fi în perioada imediat următoare, pentru că blochează administraţiile locale. (...) Când vrei să schimbi robinetul la un calorifer şi îţi câştigă cineva la Mioveni să vină furnizorul de la Botoşani - nu se poate lucrul ăsta. (...) Reprezentanţii de la Ministerul Finanţelor, care sunt cam doi-trei în fiecare judeţ, trebuie să meargă la fiecare unitate administrativ-teritorială să fie parte a acelor comisii. (...) Trei oameni nu au cum să acopere un întreg judeţ şi toate licitaţiile şi toate achiziţiile publice", a spus premierul la o întâlnire cu aleşii locali din judeţul Argeş, conform Agerpres.

Grindeanu a subliniat că modificările vor fi făcute în concordanţă cu recomandările Comisiei Europene. "Avem un prim draft pe schimbarea legii achiziţiilor publice. Într-un mod e simplu, nu că vrem să facem lucruri care să nu fie în concordanţă cu ce ne cere Comisia Europeană. (...) E un grup de lucru în coordonarea secretarului general al Guvernului şi e aproape finalizată această lege. (...) Aceste lucruri se fac în concordanţă cu recomandările Comisiei Europene, dar asta nu înseamnă să fim mai catolici decât Papa", a spus prim-ministrul.

El s-a declarat, totodată, un susţinător al descentralizării, reamintind că, în urmă cu o lună, a fost aprobată Strategia naţională de descentralizare. Premierul le-a spus aleşilor locali din Argeş că a fost finalizat şi Codul administrativ, care ar urma să fie adoptat până la finalul actualei sesiuni parlamentare, apreciind că trebuie să se renunţe la situaţia actuală, în care prefecţii şi şefii de deconcentrate trebuie să pună în aplicare programul de guvernare, dar nu pot fi membri ai partidului care formează Guvernul.

Referitor la situaţia infrastructurii, Sorin Grindeanu a dat asigurări că transporturile sunt pentru el "prioritatea zero" şi că monitorizează în permanenţă activitatea ministerului de resort.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.