Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu, mesaj pentru lumea politică: 'Sper că ne-am MATURIZAT'

Inquam Photos / Octav Ganea
sorin grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că Guvernul şi Parlamentul trebuie să manifeste mai multă prudenţă în activitatea de legiferare pentru respectarea Constituţiei şi a menţionat că de prea multe ori, în ultimii ani, s-a ajuns la situaţia de a se recurge la Curtea Constituţională pentru a se rezolva conflicte politice.

"Reiterez importanţa Curţii Constituţionale pentru buna funcţionare a justiţiei şi, implicit, pentru evoluţia societăţii noastre. De prea multe ori, în ultimii ani, am fost puşi în situaţia de a recurge la Curtea Constituţională pentru a rezolva conflicte politice sau pentru a tranşa chestiuni care în mod normal se rezolvă prin negociere politică, nu prin mediere constituţională. Sper că ne-am maturizat noi, oamenii politici, şi noi toţi ca societate în aceşti ani şi sper ca asta să se vadă şi în cauzele pe care dumneavoastră le judecaţi", a afirmat premierul, la finalul conferinţei internaţionale "Un sfert de secol de constituţionalism", organizată cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înfiinţarea Curţii Constituţionale.

Citește și: Avertismentul lui Grindeanu după desecretizarea arhivei SIPA: 'Urmează şi alţi pași'

El a îndemnat autorităţile să manifeste prudenţă în activitatea de legiferare.

"Fără o justiţie corectă, înfăptuită în conformitate cu cadrul legislativ, în deplin acord cu normele europene şi constituţionale, cu principiile general consfinţite de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, nu va exista niciodată o evoluţie corectă a societăţii noastre. Ca membri ai UE, modul în care funcţionează sistemul judiciar în ţara noastră este important nu doar pentru cetăţenii români, ci şi pentru toţi ceilalţi cetăţeni europeni, care vor să trăiască sau să investească în ţara noastră. Închei cu un îndemn pentru autorităţile cu competenţă în activitatea legislativă, atât Guvernul, cât şi Parlamentul trebuie să manifeste mai multă prudenţă în activitatea de legiferare pentru respectarea literei şi a spiritului Constituţiei, pentru respectarea valorilor fundamentale ale societăţii moderne", a subliniat premierul, potrivit Agerpres.

Citește și: Lovitura dată de oamenii de afaceri Guvernului Grindeanu! Adevărul despre taxa pe gospodărie

Potrivit lui Grindeanu, "Constituţia României adoptată în 1991 şi revizuită în 2003 a fost, fără îndoială, piatra de temelie pentru construirea unui cadrul constituţional bazat pe libertate, pluralism politic, democraţie, respectul drepturilor omului şi respectul normei de drept".

El a spus că fără o Constituţie care să consfinţească aceste principii şi fără o Curte Constituţională puternică, ce să sancţioneze orice derapaj de la aceste principii, nu se poate vorbi despre o societate aşezată din punct de vedere social şi economic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.