Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu nu are emoţii: Ce spune despre mega-dosarul de corupţie de la Timişoara

Inquam Photos / George Calin
sorin grindeanu Inquam Photos

Premierul Sorin Grindeanu, fost viceprimar al Timişoarei în perioada 2008-2012, a comentat luni dosarul de corupţie deschis de DNA pe tema vânzărilor de imobile din municipiul de pe Bega. În dosar au fost puşi sub urmărire penală actualul şi fostul primar, un actual viceprimar şi un fost viceprimar.

Grindeanu a explicat luni că speculaţiile din presă asupra faptului că şi el ar putea fi vizat în dosar sunt "manipulări". "Eu n-am răspuns niciodată de patrimoniu. Am avut în subordine direcția tehnică, nu am avut în subordine patrimoniul orașului. Mi se pare o manipulare pe care resping cu tărie", a explicat premierul.

Vezi şi: ULTIMA ORĂ: Ministrul de Interne, audiat la DNA

Vezi și: Mega-scandalul mafiei imobiliare de la Timișoara: Fostul primar rupe tăcerea

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de actuali şi foşti edili ai municipiului Timişoara, printre care şi Nicolae Robu, pentru abuz în serviciu în legătură cu vânzarea ilegală de imobile naţionalizate. 

Potrivit unui comunicat al DNA, sunt urmăriţi penal: Nicolae Robu - primar al municipiului Timişoara, Dan Diaconu - viceprimar, Gheorghe Ciuhandu - fost primar, Traian Constantin Stoia - fost viceprimar, Martin Staia - fost director în Primăria Timişoara, toţi pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, iar la unii fapta este în formă continuată. 

Procurorii susţin că, în perioada 1996 - 2015, mai mulţi funcţionari publici din Primăria Timişoara, precum şi alte persoane şi-au încălcat atribuţiile legate de aplicarea Legii 112/1995 şi au deposedat statul român de 967 de imobile, majoritatea aflate în centrul vechi al oraşului, producând un prejudiciu estimat la 40 de milioane euro în dauna statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.