Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu: 'Românii din Austria contribuie la creşterea economică a acestei ţări'

inquamphotos.com / Octav Ganea
sorin grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat marţi, la Viena, că românii din Austria contribuie la creşterea economică a acestei ţări, precizând că marea majoritate muncesc în mod cinstit, informează agerpres.ro

Întrebat dacă la întâlnirea cu Christian Kern, cancelarul Austriei, a discutat şi despre intenţia acestei ţări de a prioritiza la angajare cetăţenii austrieci, premierul Grindeanu a răspuns: "Sunt (...) în jur de 105.000 de români în Austria. Suntem între primele ţări ca şi prezenţă din acest punct de vedere (...) Prin munca de zi cu zi, românii contribuie la creşterea economică (...) a Austriei. Marea majoritate a românilor aflaţi aici (...) muncesc în mod corect, cinstit, respectă legile din Austria".

Ana Birchall, veste URIAȘĂ de la Viena: 'Am găsit soluția pentru sediul de la Bruxelles'


Potrivit şefului Executivului, cancelarul Kern apreciază ceea ce fac românii în Austria. "Nu doresc să intru în dezbateri interne ale Austriei şi nu cred că este rolul meu să fac acest lucru. Cert este că ne unesc principiile (...) comune europene şi atât România, cât şi Austria pledează pentru întărirea proiectului comun european", a subliniat Grindeanu. 

Totodată, Sorin Grindeanu a reiterat faptul că a discutat cu Christian Kern despre alocaţiile acordate de statul austriac copiilor imigranţilor. 

"În Austria, în acest moment, este o dezbatere legată de alocaţiile care sunt date către copiii imigranţilor (...) Am ridicat această problemă în întâlnirea cu domnul cancelar Kern. Dânşii sunt într-un proces în care au trimis către Comisia Europeană o cerere de clarificare. Noi considerăm, ca ţară, că trebuie respectate principiile europene, cele care stau la baza fundamentului proiectului european, cele care ţin de libera circulaţie a forţei de muncă, a capitalului. (...) Nu pot să existe cetăţeni europeni de categorii diferite sau de ranguri diferite", a mai afirmat Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.