Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu: Statul român este determinat să pună capăt crizelor în aprovizionarea cu vaccinuri

Inquam Photos / Octav Ganea
grindeanu guvern gesturi inquam

Statul român este determinat să pună capăt crizelor recurente în aprovizionarea cu vaccinuri, a afirmat premierul Sorin Grindeanu, joi, la începutul şedinţei de Guvern. "Suntem în Săptămâna Europeană a Imunizării, aşa că mă folosesc de acest prilej pentru a sublinia încă o dată că statul român este determinat să pună capăt crizelor recurente în aprovizionarea cu vaccinuri", a declarat Grindeanu.

Prim-ministrul Grindeanu l-a încurajat pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, să-şi continue eforturile pentru a rezolva problema aprovizionării cu vaccinuri. "Eu, personal, îi ofer toată susţinerea şi voi continua să am întâlniri cu actorii implicaţi, pentru că situaţia (...) nu mai poate continua în felul acesta. (...) Domnule ministru, eu sunt convins că vom găsi soluţia, (...) astfel încât această problemă să o putem rezolva şi să oferim un cadru transparent şi predictibil", a completat Grindeanu, conform Agerpres.

Joi dimineaţă, premierul Grindeanu a participat la evenimentul "Săptămâna Europeană a Imunizării - Vaccinarea: o problemă de sănătate publică. Copii, dincolo de cifre", organizat la Palatul Parlamentului. În acest context, şeful Executivului a spus că legea vaccinării - aflată în prezent în dezbatere publică - va aduce "stabilitate şi predictibilitate" în acest domeniu, în care, de cele mai multe ori, în ultimii ani s-a acţionat "pompieristic".

Totodată, Grindeanu a precizat că a cerut soluţii pentru punerea în practică a cinci măsuri: instituirea unui sistem eficient de management al vaccinului, modificarea legislaţiei în privinţa modului de achiziţie, astfel încât procesul să fie transparent şi predictibil, realizarea unui plan multianual al necesarului de vaccinuri în România, simplificarea procedurilor de calculare a preţurilor, realizarea unui stoc naţional pentru situaţii speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.