Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gruparea Statul Islamic a publicat o înregistrare video cu uciderea unor creştini etiopieni în Libia

ucis

Gruparea Statul Islamic (SI) a publicat duminică o înregistrare video care prezintă uciderea a două grupuri de creştini etiopieni de către jihadişti în Libia, informează AFP, DPA şi Reuters.

Înregistrarea video de 29 de minute, publicată pe site-urile jihadiste, prezintă un grup de cel puţin 12 bărbaţi decapitaţi pe o plajă şi un alt grup de 16 bărbaţi împuşcaţi într-o zonă pustie. Victimele sunt prezentate în înregistrarea video drept membri 'ai bisericii etiopiene inamice'.

Cei 12 bărbaţi, îmbrăcaţi în costume portocalii, sunt duşi pe o plajă înainte de a fi obligaţi să se întindă pe jos şi decapitaţi cu un cuţit. În acelaşi timp, într-o zona pustie, 16 bărbaţi îmbrăcaţi în costume negre sunt împuşcaţi de aproape.

Un bărbat îmbrăcat în negru vorbeşte limba engleză, în timp ce ceilalţi călăi, câte unul în spatele fiecărui prizonier, sunt îmbrăcaţi în uniforme militare şi sunt tăcuţi. Toţi poartă măşti.

Imaginile cu execuţiile încheie înregistrarea video de 29 de minute. Mai înainte, se pot vedea bărbaţi prezentaţi drept creştini sirieni explicând că jihadiştii le-au oferit posibilitatea de a converti la islam sau de a plăti o sumă de bani, ei alegând să dea bani.

La mijlocul lunii februarie, SI a difuzat o înregistrare video care arată decapitarea a 21 de bărbaţi, majoritatea egipteni de confesiune coptă, pe o plajă, într-o cadru asemănător cu cel din înregistrarea publicată duminică.AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.