Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul de presă Time reduce tirajul şi frecvenţa de difuzare pentru mai multe dintre titlurile sale

alerta

Grupul de presă Time Inc va reduce tirajul şi frecvenţa de publicare pentru mai multe dintre revistele sale principale, precum Fortune, Sports Illustrated şi Time, au anunţat reprezentanţii săi miercuri, confirmând o informaţie apărută în The Wall Street Journal, informează AFP. Revista Time, un titlu emblematic al grupului, va avea un tiraj săptămânal care va scădea de la 3 milioane la 2 milioane de exemplare.

Revista Sports Illustrated, cea mai cunoscută publicaţie sportivă din lume, va tipări doar 27 de numere pe an, spre deosebire de frecvenţa sa de apariţie actuală care este de 38 de numere. Revista Fortune va trece de la 16 numere la 12 numere pe an. În total, opt titluri sunt vizate de aceste modificări. "Printul este, încă, un mediu puternic şi important din punct de vedere financiar pentru grupul nostru", au declarat reprezentanţii Time Inc într-un mesaj transmis AFP prin intermediul unui purtător de cuvânt. "Aceste iniţiative vizează susţinerea printului pentru mulţi ani care vor urma şi crearea unei stabilităţi pe termen lung, a unei situaţii robuste şi unei valori pentru cititorii noştri şi pentru partenerii noştri comerciali", au adăugat reprezentanţii Time Inc.

După ce a anunţat că se află în căutarea unui cumpărător la sfârşitul anului 2016, Time Inc a renunţat oficial la această perspectivă în aprilie 2017. Compania a implementat un plan strategic ce prevede impulsionarea domeniului online, sprijinirea mărcilor puternice ale grupului pentru a îmbogăţi oferta editorială, inclusiv prin intermediul departamentelor video, acordurilor de licenţă, departamentelor de actualităţi şi prin lansarea de noi produse, conform Agerpres.

Grupul de presă prevede, de asemenea, "o scădere agresivă a structurii costurilor" sale. Time Inc este rezultatul unei sciziuni ce a fost operată în iunie 2014 de grupul media şi cinematografic american Time Warner, care dorea să se desprindă de activităţile sale de presă, confruntate cu probleme financiare, la fel ca majoritatea companiilor din acest sector.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.