Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României strânge semnături pentru...familie

Pentru cine e surprins de această știre, trebuie să precizăm de la început că nu e o glumă. Chiar există un astfel de Grup în Parlament, iar acum strânge semnături, alături de BOR, pentru ca legea să fie schimbată în așa fel încât în România să nu fie posibilă căsnicia homosexuală.

”Grupul Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României apreciază, în mod deosebit, inițiativa cetățenească destinată strângerii de semnături pentru modificarea art. 48 din Constituția României, republicată, în sensul ca legea fundamentală să prevadă faptul că familia se bazează pe „căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

Citește și: Acestea sunt cele mai ciudate legi din Europa: Citești și te crucești

Este impresionant efortul depus de cei peste 80.000 de voluntari care, în urma unui dialog susținut cu cetățenii, au reușit să strângă peste trei milioane de semnături în sprijinul acestui proiect.

Ampla acțiune, beneficiind de sprijinul comunităților locale și al cultelor religioase, coordonată riguros de comitetele executive cetățenești organizate la nivel național, județean și local, exprimă crezul profund al societății românești că trebuie păstrate și apărate valorile tradiționale care stau la baza întemeierii familiei. Educația, cultura și convingerile religioase ale românilor converg, practic, unanim, spre elaborarea și susținerea unei legi de modificare a Constituției prin care familia să fie ferită de nocivitatea unor reglementări ce prind contur în tot mai multe state ale Uniunii Europene, reglementări care adâncesc criza familiei în societatea contemporană, cu consecințe nefaste privind demografia, educația copiilor, coeziunea socială ș.a.

Citește și: Țara care a introdus pedepse pentru copiii care-și neglijează părinții

Având în vedere toate acestea, Grupul Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României va demara în rândul parlamentarilor o acțiune de susținere a inițiativei cetățenești de promovare grabnică a unei legi de modificare a Constituției în sensul cerut de cetățeni.”, anunță deputatul Petru Andea, președintele executiv al Grupului Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.