Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gușă: Impostorii au ajuns la putere! Tăriceanu și Dragnea, șefii reali ai României

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Cozmin Gușă a declarat, în direct la Realitatea TV, că în fruntea României au ajuns impostori, făcând referire la Călin Popescu Tăriceanu și la situația sa școlară. Acesta a subliniat că, așa cum dacă ești condamnat penal nu poți conduce o țară, tot la fel dacă ai rămas repetent nu te califici pentru acest lucru. Cu toate acestea, Gușă a explicat că votul din 11 decembrie a fost unul legitim, iar asta îi face pe Călin Popescu Tăriceanu și pe Liviu Dragnea "șefii reali ai României".

"Într-o țară unde impostorii sunt la putere, Călin Popescu Tăriceanu nu face notă discordantă. Ultimii ani din istoria recentă a României au adus în zone de coordonare foarte mulți care acționează în baza unor acte de impostură. Domnul Tăriceanu mizează pe memoria scurtă a românilor, care nu-i analizează rezultatele jalnice ca prim-ministru, ca să nu vorbesc de rezultatele școlare jalnice. Domnul Tăriceanu este un repetent. Sigur că nu te poți califica să conduci o țară dacă ești condamnat penal, dar nici dacă ai fost repetent în școală. La noi asta este combinația. Și chiar nu glumesc când vorbesc despre așa ceva, pentru că repetenția din școală înseamnă ceva în istoria acelui om. Că nu e ca și corijența la matematică a lui Nichita Stănescu, care a fost genial în poezie. Dar nu a condus România, ci a scris poezii și a fost admirabil. A accepta repetenția sau a accepta condamnarea penală și apoi dorința de a conduce România nu sunt lucruri compatibile cu succesul în politică și în administrare, iar domnul Tăriceanu și domnul Dragnea au aceste apanaje", spus consultantul politic.

Cozmin Gușă susține că, în ciuda tuturor discursurilor anti-justiție ale celor doi lideri parlamentari, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, aceștia au legitimitate prin votul din 11 decembrie: "Ei vor contraargumenta foarte simplu. Pentru că noi dezbăteam, înainte de alegerile din decembrie, faptul că tot acest discurs pro-corupție, anti-justiție, dacă va fi validat de către cetățenii româniei, înseamnă că în acest film suntem. Legitimitatea lor rămâne, însă, la votul din 11 decembrie, care nu a fost fraudat. Sigur, el poate a fost fraudat într-un mod mai sofisticat. Pentru că putem să-l bănuim pe prim-ministrul în funcție că a trădat, că l-a trădat pe Iohannis, că s-a jucat cu USR, că și-a bătut joc de PNL. Putem să o bănuim pe doamna Gorghiu că a făcut pluta pe spate și, împreună cu prințul consort Isar, s-o fi îndestulat cumva și nu a marșat prea mult în campanie. Putem să-l bănuim pe Vasile Blaga că a făcut un ‘noncombat’ din dorința lui ca alegerile să aibă un alt rezultat să poată să-și rezolve problemele din justiție. Putem să bănuim multe, dar asta nu înseamnă că alegerile nu au fost corecte. Alegerile au fost corecte, abordarea lor din campanie, a lui Dragnea și ai săi, a fost corectă, pentru că au vorbit de economie, niciun cuvânt despre justiției, spre deosebire de Tăriceanu și ai săi, care au continuat lupta pro-corupție".

Totodată, consultantul politic a subliniat că, în urma evenimentelor recente, PSD și-a pierdut o mare parte din electorat: "Defecțiunea lor s-a produs în momentul în care s-au văzut cu toți sacii în căruță. Și comanda este la ei în acest moment, pentru că Parlamentul este cel care vectorizează activitatea politico-administrativă într-o țară, restul sunt puteri mai mult executive, iar rolul este executiv, adică de la o zi la alta. Și vorbim despre cei doi conducători ai Parlamentului, Tăriceanu și Dragnea, deci despre șefii adevărați, reali ai României, ajunși acolo prin votul românilor. Dar eu le dau o veste proastă, și-au pierdut mare parte din electoratul care i-a votat, tocmai din pricina faptului că o mare parte din acel electorat i-a votat pentru a face administrarea României mai eficientă, mai de stângă, cu mai multe avantaje pentru cetățean, și nu ca să dea legi sau ordonanțe cu dedicație, puternic personalizate pe persoana amândurora sau a acoliților lor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.