Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guardiola, după decizia Guvernului spaniol cu privire la Catalonia: 'Este o zi foarte tristă pentru democraţie'

www.gsp.ro
Pep Guardiola

Tehnicianul Josep Guardiola a declarat, sâmbătă, după ce Guvernul de la Madrid a decis punerea în aplicare a articolului 155 din Constituţie în cazul Cataloniei, prin care îşi va impune controlul direct asupra regiunii, că este o zi foarte tristă pentru democraţie.

"Este o zi foarte tristă pentru democraţie. Credeam că în secolul XXI nu se întâmplă astfel de lucruri, dar din nefericire s-au întâmplat. Parlamentul catalan este mult mai vechi decât cel spaniol. Sunt foarte trist. Până la urmă oamenii au uitat că ne doream să votăm. Ceea ce ne doream era să ascultăm poporul catalan. Şi probabil nu şi-ar fi dorit independenţa. Sau da. Însă nu ne-au lăsat nici să facem asta. Este o zi foarte tristă pentru democraţie pentru că singurul lucru pe care ni-l doream era să votăm şi pentru că voinţa poporului este mai presus de orice lege, inclusiv de Constituţie. Este o zi foarte tristă pentru toată Europa, pentru toată lumea", a spus Guardiola, potrivit Marca, citată de News.ro.

Citește și: Halep, dezvăluiri explozive despre precedentul meci împotriva primei adversare de la Turneul Campioanelor: Ce o anunță pe Caroline Garcia

Josep Guardiola, născut în 1971 în Santpedor, în Catalonia, a jucat pentru FC Barcelona şi a antrenat echipa catalană. În prezent, el este tehnicianul echipei Manchester City.

Premierul spaniol Mariano Rajoy a anunţat, sâmbătă, că Guvernul de la Madrid îşi va impune controlul direct asupra Cataloniei, prin aplicarea articolului 155 din Constituţie.

Rajoy a spus că aplicarea articolului 155 are patru obiective: garantarea legalităţii, revenirea la normalitate, revenirea economică şi desfăşurarea de alegeri în situaţie de normalitate.

El ar vrea desfăşurarea cât mai rapidă de alegeri, în următoarele şase luni.

Măsurile cerute de Rajoy trebuie puse în aplicare de Senatul spaniol, votul fiind programat la 27 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.