Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gudni Johannesson, preşedintele cu cea mai ridicată cotă de popularitate

Gudni Johannesson, aflat de şase luni în funcţia de preşedinte al Islandei, întruneşte 81,4% opinii favorabile despre activitatea sa, potrivit unui sondaj dat publicităţii duminică, relatează AFP, potrivit agerpres.

Printre cele 954 de persoane intervievate în 10 ianuarie, institutul de sondaje MMR nu a găsit decât un procent de 3,8% nemulţumite de şeful statului. Şi aceasta în condiţiile în care Gudni Johannesson (48 de ani) a fost ales în iunie 2016 cu doar 39% dintre sufragii. El promisese să modernizeze această funcţie mai degrabă protocolară.

UPDATE - ATAC terorist în Somalia: Cel puţin 14 oameni au fost ucişi - VIDEO/FOTO

Acest profesor de istorie şi de ştiinţe politice a devenit popular datorită stilului său direct de a vorbi şi a modului său de viaţă modest. El continuă să locuiască în apartamentul său, făcând din fastuoasa reşedinţă prezidenţială doar un loc de muncă.

Johannesson şi-a asumat şi un rol politic important cu un tact apreciat de alegători. Debutul său ca preşedinte a fost marcat de dificultăţile formării unui guvern după alegerile legislative din 29 octombrie, din care rezultase un parlament foarte divizat, fără majoritate nici pentru dreapta, nici pentru centru, nici pentru stânga.

În decursul a peste două luni de discuţii care au dus la formarea unui guvern de centru-dreapta, şeful statului şi-a păstrat calmul în faţa tuturor încercărilor, respingând ideea unei crize şi încurajând eficient şefii principalelor partide să-şi aplaneze diferendele.

Într-un sondaj realizat pentru canalul de televiziune Star 2 şi cotidianul Frettbladid, între 12 şi 14 decembrie 2016, cota sa de popularitate a fost chiar mai ridicată, 97% dintre respondenţi declarându-se mulţumiţi de activitatea sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.