Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gurvernul ar putea să-și asume RĂSPUNDEREA pe OUG pentru grațiere

proteste miting gratiere

Guvernul ia în calcul, tot mai mult, decizia de a-și asuma răspunderea în Parlament pe OUG pentru grațiere și modificarea Codului Penal. Executivul e dispus să facă asta, a anunțat ministrul Justiției, Florin Iordache. Discuțiile sunt însă mult mai complexe în cadrul Coaliției și în Guvern. Sunt destui care susțin că nu se poate face o angajare de răspundere pe grațiere peste noapte și că poate e mai bine mers în trepte - întâi cu Ordonanța de punere în acord a Codului Penal cu deciziile Curții Constituționale și apoi în funcție de discuțiile publice cu Grațierea printr-un proiect de lege promovat de Guvern în Parlament.

Vezi și: Liviu Dragnea, PRIMUL ATAC la guvern pe tema OUG a grațierii: 'Nu am înțeles ce vor să facă'

Florin Iordache a declarat, pentru Digi24, că va anunţa personal decizia şi că, în ceea ce-l priveşte, ar prefera adoptarea acestora prin asumarea răspunderii Guvernului.

Opinia ministrului nu este împărtășită de alți membri ai Cabinetului sau lideri ai Coaliției. În opinia multora e mult mai eficientă Ordonanța de Urgență pentru Grațiere SAU mers în Parlament cu ea dar la pachet și cu Legea răspunderi magistraților (mult mai mult susținută de populație).

Se caută soluții și până atunci ministrul Florin Iordache a anunțat pentru luni o dezbatere publică pe Grațiere, iar în ședința de azi a Guvernului se va discuta aproape exclusiv pe Bugetul pe 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.