Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANALIZĂ pe pașii pe care-i va face Klaus Iohannis: Cum va juca președintele în campanie

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis prim  plan

Consultantul politic Cozmin Gușă crede că declarația lui Klaus Iohannis în care a subliniat că nu va susține un premier cu probleme penale a aranjat într-un fel lucrurile. El a mai spus că se așteaptă în continuare la astfel de gesturi din partea președintelui și în cazul listelor electorale.

"Ca să dau o imagine de ansamblu, în România se joacă două partide politice astăzi, în sens de partidă politică. Va fi foarte vizibil în zilele următoare, va fi evident că se vor azimuta nu după doctrină, ci după anti-DNA, antijustiție, anti-Kovesi. Dar mai important decât aceste lucruri, ceea ce a zis Klaus Iohannis legat de nesusținerea pentru funcția de prim-ministru a unui condamnat sau inculpat, lucru banal, de altfel, dar spus cu tărie într-o Românie politică culpabilă. Asta a aranjat într-un fel lucrurile și mă aștept la gesturi în continuarea ale lui Klaus Iohannis care să vizeze chiar și listele", a susținut Gușă.

Citește și: Festivalul la care singura regulă e să fii…DEZBRĂCAT / VIDEO

Potrivit acestuia, PSD, ALDE, PRU și PMP sunt o partidă care luptă împotriva DNA și Laurei Codruța Kovesi, din cauza problemelor penale pe care le au liderii acestor partide.

"Vorbeam de două partide politice, care nu vor fi stânga și dreapta, ci aliniate după alte azimuturi. Este partida condusă de PSD și cei trei sateliți, ALDE și PRU, ajutați direct de un PMP cuplat la această luptă antijustiție. Cu un PSD care pare puțin gripat, un motor care mergea foarte bine, despre care spuneam că se pregătește ușor să decoleze, după anunțul ferm al lui Klaus Iohannis sigur nu-l va mai desemna pe Liviu Dragnea pentru funcția de prim-ministru. Acolo mecanismul s-a gripat cu un alt penal, Victor Ponta, care visează și el la funcția de prim-ministru. Din cauza refuzului lui Iohannis de a-l nominaliza pe Liviu Dragnea, PSD funcționează gripat.

Citește și: Un antrenor norvegian le cere lui Ibrahimovici și lui Ronaldo sperma: Ce plan TERIBIL are / VIDEO

Dacă motorul se gripează, decolarea politică nu mai are loc și reculul nu întârzie să apară. Ne uităm și la ALDE, în care Daniel Constantin are mari probleme cu politicienii care îl contestă pe Tăriceanu tot pe probleme penale. PRU are voce, are trompetă, nu are organizare, are foarte mulți bani, dar asta nu va fi suficient, pentru că nu sunt autentici. Patriotismul nu e la ei, îl clamează, dar cu oamenii de acolo nu pot să fie credibili. În fine, Traian Băsescu, care ne-a pregătit pentru candidatură, n-are ce să facă, e un moment greu pentru el, trebuie să candideze din nou. Traian Băsescu se aliază și el la această partidă anti-DNA, care nu o să-și propună altceva după alegeri decât decapitarea DNA, schimbarea lui Kovesi. Asta este partida care se joacă pe această parte și doar dacă vizualizați gândurile și pericolele care îi pândesc pe Dragnea, Ponta, Tăriceanu, Băsescu, Ghiță și așa mai departe, o să vă dați seama că, atunci când vor avea o majoritate în Parlament, nimic nu le va mai sta în cale", a explicat consultantul politic la Realitatea TV.

Citește și: Va fi cea mai friguroasă iarnă? SECRETUL unei știri false rostogolite peste tot

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.