Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernarea PSD, pe un butoi cu pulbere

www.antena3.ro
explozie, foc, incendiu

Social-democrații încep să se lovească de problemele de zi cu zi ale guvernării. După ce au acuzat forțe oculte care au incitat la răsturnarea guvernului, după scandalul OUG 13, coaliția PSD-ALDE avea o singură dorință și anume să fie lăsată să guverneze.

Astăzi, situația nu este deloc una roz pentru guvernul Grindeanu. Mișcarea #rezist a fost înlocuită în stradă de mii de polițiști care-și cereau drepturile și susținută de acasă de alte mii și zeci de mii de militari care au interzis să iasă în stradă.

Creșterile salariale și scăderile de taxe datorită cărora social-democrații au defilat în alegeri încep să-și arate și reversul medaliei. În lunile ianuarie – februarie, investițiile realizate de stat au scăzut cu 16% față de aceeași perioadă a anului trecut, arată Andreea Paul.

Tot în primele două luni ale anului, sumele primite de la Uniunea Europeană au scăzut cu 61% față de ianuarie-februarie 2016, ministrul Economiei, Viorel Ștefan, argumentând că scăderea vertiginoasă se datorează lipsei „de capacitate administrativă și întârzierilor în ceea ce privește acreditările autorităților de management.”

De asemenea, veniturile provenite din impozitul pe profit au scăzut în ianuarie-februarie 2017 cu 23% iar investițiile străine directe în România cu nouă puncte procentuale, față de aceași perioadă a anului trecut.

Același ministru al Economiei surprinde cu o strategie mai mult decât complexă în ceea ce privește măsurile aplicate pentru convingerea tinerilor să rămână în țară. Mai exact, Viorel Ștefan susține că se bazează ca aceștia să nu plece în străinătate în căutarea unui trai mai bun nu prin cine știe ce măsuri economice stimulante, ci mai degrabă prin „dorul de casă”.

Nici Lia Olguța Vasilescu nu stă prea relaxată, mulți dintre liderii de sindicate criticând acerb Legea salarizării unitare, ministrul Muncii susținând că aceștia critică fără ca măcar să fi citit proiectul.

Peste toate acestea, datoria externă a României a crescut în primele două luni ale anului cu 3%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Observăm astfel cum realitatea la zi nu este deloc una care să avantajeze actuala guvernare. Cu toate acestea, Sevil Shhaideh susține că Executivul se află în grafic cu programul de guvernare dar că mai are mult de lucru deoarece, bineînțeles, trebuie să fie reparat și ce nu s-a făcut anul trecut, greaua moștenire fiind o placă care nu se strică niciodată.

Și, ca să nu încheiem într-o notă atât de sumbră, trebuie să amintim în final promisiunea plină de încredere a ministrului Dezvoltării Regionale, și anume că dacă membrii actualului guvern nu vor reuși să facă ceea ce și-au propus, nici nu mai este nevoie să își scrie demisia, deoarece vor pleca pur și simplu acasă, de rușinea oamenilor care au crezut în ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.