Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernatorul BNR, critici dure pentru iniţiatorii legilor care protejează clienţii băncilor

mugur isarescu

România nu este țara unde s-a născut banking-ul și este foarte greu ca niște neinițiați să descopere roata în materie de activitate bancară, a afirmat, vineri, guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, într-un briefing de presă, făcând trimitere atât la Legea privind creditele în franci elvețieni, cât și la Legea dării în plată.

Vezi şi: Un român a murit într-o secție de poliție din Spania. Ce s-a găsit asupra sa

"Aud și eu pe la televizor vrute și vrute. Două precizări vreau să fac. În urmă cu un an-doi se vorbea despre faptul că Polonia vrea să adopte o lege privind creditele în franci elvețieni. Nu a fost adoptată nici până în prezent. Îmi pare rău că niciunii dintre dvs. (mass-media — n. r.) nu ați sesizat că au trecut doi ani de zile de când s-a spus că, gata, de mâine, Polonia adoptă legea privind creditele în franci elvețieni. A adoptat, în schimb, Croația și este în stare de conflict cu Uniunea Europeană și plătește pentru asta. Un lucru important de avut în vedere, apropo de inițiative legislative", a precizat Isărescu, potrivit Agerpres.

Oficialul BNR a menționat, totodată, că, la ora actuală, circa 6.000 de debitori ai băncilor sunt protejați de Legea dării în plată, și nu 600.000, cum s-a vehiculat în spațiul public.

Vezi şi: Descoperire MAJORĂ: Exerciţiile care întăresc organismul la bătrânețe

"Mai reținem și faptul că s-a vorbit de 600.000 de debitori ai băncilor care ar fi protejați de Legea dării în plată, cum am auzit. Vorbim de nici 6.000 de debitori și cred mai bine au fost protejați cei care au intrat în negocieri bilaterale cu băncile și au ajuns la soluții de compromis, lucru pe care noi l-am sugerat de la început. Este foarte greu ca niște neinițiați să descopere roata în materie de activitate bancară. Nu este România țara unde s-a născut banking-ul și unde avem mari specialiști în domeniul bancar. Mai țineți minte poveștile de anul trecut, că toată Europa se va lua după noi? Nu s-a luat nimeni din Europa după noi", a punctat guvernatorul BNR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.