Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernele Romaniei si Bulgariei, sedinta comuna programata la Craiova

romania bulgaria

Guvernele României şi Bulgariei au programată, astăzi, la Craiova, o nouă şedinţă comună, care va fi precedată de o reuniune trilaterală, româno-bulgară-sârbă, la nivel de prim-miniştri.

Premierii Victor Ponta, Boiko Borissov şi Aleksandar Vucic vor discuta astăzi, în cadrul trilateralei de la Craiova, atât despre cooperarea în domenii strategice, cât şi despre procesul de aderare a Serbiei la UE. Nu vor fi uitate nici evoluţiile din Balcanii de Vest sau Parteneriatul Estic.

Întâlnirea premierilor se va încheia cu o conferinţă de presă comună, în jurul prânzului. După acest moment, tot la Craiova, va începe cea de-a doua şedinţă comună româno-bulgară.

Cele două delegaţii vor urmări, în principal, consolidarea dialogului bilateral în plan politic şi sectorial, dar şi coordonarea poziţiilor României şi Bulgariei în plan european şi regional. Pe lângă acestea, vor fi analizate şi proiecte comune în domeniile economic, energetic, al dezvoltării regionale, turismului, afacerilor interne şi justiţiei. Alte discuţii vor viza strategia UE pentru regiunea Dunării, aderarea la Spaţiul Schengen şi Parteneriatul Estic. La finalul şedinţei de guvern va fi semnată şi o declaraţie politică, dar şi o serie de acorduri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.