Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a aprobat cheltuielile pentru A-WEB

Guvernul Romaniei
sorin grindeanu guvern

Guvernul a aprobat normativele de cheltuieli pentru cea de-a treia Adunare Generală şi Conferinţă Internaţională a Asociaţiei Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB), organizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în parteneriat cu A-WEB, în perioada 30 august - 3 septembrie.

Potrivit unei hotărâri de guvern, care a fost aprobată pe 25 mai şi publicată luni în Monitorul Oficial, finanţarea cheltuielilor pentru organizarea acestui eveniment se suportă din bugetul pe 2017 al AEP, aprobat prin Legea bugetului de stat pe acest an, în limita sumei de 316.464 lei. Pentru acest eveniment s-a aprobat invitarea în ţară a unui număr maxim de 120 de persoane, se mai arată în actul normativ.

Conform sursei citate, AEP răspunde de modul de utilizare a sumelor aferente organizării evenimentului. Adunarea Generală A-WEB reprezintă forul decizional al A-WEB şi se întruneşte la fiecare doi ani. În 2015, AEP a obţinut vicepreşedinţia Asociaţiei Mondiale a Organismelor de Electorale iar în 2017 va prelua preşedinţia organizaţiei, potrivit notei de fundamentare a acestei HG, publicată pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

Conform notei de fundamentare, printre obiectivele evenimentului organizat de către AEP în parteneriat cu A-WEB se numără evaluarea rolului cooperării la nivel global între organismele de management electoral în definirea şi dezvoltarea de standarde comune de utilizare a noilor tehnologii care pot fi folosite în alegeri, conform Agerpres. Un alt obiectiv vizează etapele din timpul proceselor electorale în care este benefică utilizarea noilor tehnologii şi riscurile pe care le prezintă adaptarea legislaţiei electorale în vederea facilitării implementării acestora în alegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.