Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a aprobat construcţia de locuinţe de serviciu

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre prin care s-a aprobat Programul "Construcţia de locuinţe de serviciu", impactul bugetar pe 2016 al acestuia fiind de 9 milioane de lei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

Citește și: Ponta, reacție după punerea sub urmărire penală a lui Blaga: Acum vă mai place băieți? Ghinion

"S-a aprobat Programul 'Construcţia de locuinţe de serviciu', un program multianual iniţiat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Programul are în vedere construcţia de locuinţe de serviciu pe baza propunerilor primite de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) de la autorităţile administraţiei publice locale şi centrale. (...) Este prevăzut (...) un impact bugetar de 9 milioane de lei pe anul acesta şi nu există o estimare a numărului de locuinţe (...) care vor fi făcute, pentru că vor veni cereri de la autorităţile locale şi centrale către ANL în acest sens", a declarat Liviu Iolu, miercuri, într-un briefing la Palatul Victoria.

Citește și: Cine a încălcat armistițiul? Băsescu-Ponta-Ghiță sau Kovesi-Coldea?

Iolu a mai spus că beneficiarii programului sunt funcţionari publici şi angajaţi din instituţii publice centrale şi locale care nu deţin sau nu au deţinut, individual sau în comun, împreună cu soţii lor, în proprietate, o locuinţă în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea, indiferent de modul în care a fost dobândită acea locuinţă.

"Este vorba doar despre locuinţe de serviciu în chirie. (...) Se construiesc locuinţe de serviciu pentru chirie, pentru că sunt cereri (...) de ordinul zecilor de mii (...) de locuinţe de serviciu", a afirmat Iolu.

Potrivit acestuia, cuantumul chiriei se va stabili de către ANL, care va construi aceste locuinţe, prin bugetul MDRAP.

Citește și: INTERVIU cu omul care negociază cumpărarea Antena 3: ‘Am vorbit cu Camelia Voiculescu’

Închirierea locuinţelor de serviciu construite prin acest program se face în condiţiile prevăzute de legislaţia specifică din fiecare domeniu sau, în situaţia în care nu există legislaţie specifică, se face în condiţiile OUG 40/1999 privind protecţia chiriaşilor şi stabilirea chiriei pentru spaţiile cu destinaţia de locuinţe, potrivit unui comunicat al Guvernului, transmis agerpres.

Vezi şi: OFICIAL - Vasile Blaga a decis: NU mai candidează/ UPDATE

Conform sursei citate, locuinţele de serviciu construite prin acest program nu pot fi vândute.

"Programul se dezvoltă pe terenuri proprietate publică a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, puse la dispoziţia ANL, care le preia în folosinţă gratuită, în condiţiile legii. În cadrul programului pot fi incluse şi construcţii aflate în diverse stadii de execuţie ori finalizate şi neexploatate", se mai spune în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.