Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a înfiinţat Comitetul interministerial pentru trecerea la moneda euro

pixabay.com
diverse, bani, monede, euro

Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, înfiinţarea Comitetului interministerial pentru trecerea României la moneda euro, care va fi prezidat de către primul-ministru, secondat, în calitate de vicepreşedinţi, de către ministrul de Finanţe şi de guvernatorul Băncii Naţionale a României, cu respectarea raporturilor de colaborare şi a independenţei băncii centrale.

Comitetul are rolul de a pregăti adoptarea euro de către România şi derularea reformelor structurale care să asigure convergenţa economiei româneşti prin adoptarea unui plan naţional pentru trecerea la euro care să stabilească o serie de acţiuni concrete.

Citește și: Un celebru producător de pâine PUNE LACĂTUL și dispare din România

Actul normativ stabileşte modul de reprezentare în acest Comitet a instituţiilor publice cu rol în procesul de pregătire a aderării la moneda euro şi în derularea reformelor structurale care să asigure convergenţa reală a economiei româneşti, precum şi principalele atribuţii, anunță Adevărul.

”Guvernul României îşi menţine angajamentul de adoptare a monedei euro, data concretă urmând a fi stabilită pe baza unui calendar de trecere la moneda euro, care va fi finalizat până la următoarea ediţie a programului de convergenţă, respectiv aprilie 2017. Angajamentul de adoptare a monedei euro reprezintă în continuare o ancoră importantă în promovarea reformelor bugetare şi structurale necesare creşterii flexibilităţii economiei româneşti”, se arată într-un comunicat de presă de la Palatul Victoria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.