Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a luat măsuri pentru eficientizarea activităţii IGSU

guvern dacian ciolos

Guvernul a modificat luni, printr-o hotărâre, Regulamentul de organizare şi funcţionare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi atribuţiile serviciilor de urgenţă profesioniste, se arată într-un comunicat al Executivului. Conform sursei citate, această hotărâre reprezintă încă o etapă a măsurilor de îmbunătăţire a activităţii IGSU, asumate la începutul mandatului guvernamental.

"Noile măsuri organizatorice au drept scop eficientizarea activităţii pe linia prevenirii, pregătirii, protecţiei comunităţilor şi realizării intervenţiilor în strânsă corelare cu specificul situaţiei operative de la nivelul fiecărui judeţ, prin realizarea unei structuri organizatorice funcţionale şi adaptate nevoilor actuale ale instituţiei, pentru extinderea competenţelor instituţiilor din subordine", se arată în comunicat.

În acest sens, au fost înfiinţate patru noi structuri, din care două la nivel de direcţie, una - nivel de serviciu şi una de nivel compartiment. "Acestea vor avea atribuţii în ceea ce priveşte pregătirea pentru intervenţie a personalului operativ, pregătirea populaţiei să reacţioneze în cazul unor situaţii de urgenţă, planificarea exerciţiilor şi a managementului stărilor excepţionale, respectiv a achiziţiilor publice", se mai arată în comunicat. Totodată, actul normativ aduce clarificări în ceea ce priveşte modul de avizare şi aprobare a atribuţiilor specifice compartimentelor funcţionale din cadrul IGSU, mai precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.