Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul afgan a respins orice responsabilitate legală în cazul atacatorului din New York

twitter.com
kosovo atac

Guvernul afgan a respins miercuri orice responsabilitate legală în cazul lui Ahmad Khan Rahami, principalul suspect al atacurilor comise sâmbătă în SUA, întrucât acesta nu mai este 'cetăţean afgan', transmite agenţia EFE.

'Acest bărbat este cetăţean american, şi nu afgan. Tatăl său este afgan şi el (Ahmad Khan Rahami) este de origine afgană, dar acum este cetăţean american', a declarat pentru agenţia EFE purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kabul.

Citește și: Consiliul Europei critică extinderea 'fără precedent' a puterilor preşedintelui Azerbaidjanului

Prin urmare, insistă acest purtător de cuvânt, Afganistanul 'nu are nicio responsabilitate legală' în cazul Rahami, dar executivul de la Kabul nu va ezita să colaboreze în investigaţia privind atacurile de sâmbătă dacă autorităţile americane îi vor cere sprijinul, însă deocamdată nu a fost primită nicio solicitare în acest sens.

Ahmad Khan Rahami s-a născut în Afganistan în anul 1988, iar la vârsta de 12 ani a plecat împreună cu familia s-a în SUA, stabilindu-se la New Jersey.

El este suspectat că se află la originea exploziei care s-a produs sâmbătă seară în cartierul Chelsea din Manhattan şi în urma căreia au fost rănite 29 de persoane şi că a implantat dispozitive explozive artizanale pe traseul unui concurs de alergat organizat de US Marines sâmbătă dimineaţă la Seaside Park, în New Jersey.

Bombele artizanale au fost găsite într-un rucsac plasat într-o pubelă, iar una a explodat în urma intervenţiei cu un robot de deminare, fără să producă victime.

Rahami a fost arestat luni după un schimb de focuri cu poliţia în urma căruia a fost grav rănit, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.