Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul, ajutoare pentru familiile din Bistriţa-Năsăud cu locuinţele afectate de fenomene hidrometeorologice

dialogcivic.gov.ro
guvern sigla

Familiile din judeţul Bistriţa-Năsăud ale căror locuinţe au fost afectate de fenomenele hidrometeorologice produse anul acesta vor primi ajutoare umanitare în valoare de 318.300 de lei, constând în materiale de construcţii şi reparat case, potrivit unei hotărâri adoptate vineri de Guvern.

Citeşte şi: Fructe, legume, lapte, produse lactate și de panificație, în noul Program pentru şcoli

Conform unui comunicat al Executivului, materialele de construcţii (27.495 kg tablă zincată, 28.621 bucăţi ţigle, 84,5 m.c. cherestea răşinoase şi 3 m.c. B.C.A.) vor fi scoase din rezervele de stat şi acordate ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru 142 de locuinţe situate în comunele Budacu de Jos, Dumitriţa, Lechinţa, Mărişelu, Prundu Bîrgăului şi Tiha Bîrgăului din judeţul Bistriţa-Năsăud, în vederea reconstrucţiei acoperişurilor de locuinţe distruse de fenomenele hidrometeorologice. 

Transportul materialelor de construcţii până la locul de destinaţie indicat de Instituţia Prefectului Judeţului Bistriţa-Năsăud se efectuează cu mijloace de transport ale Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, se precizează în comunicat. 

Finanţarea reîntregirii stocurilor rezervă de stat pentru produsul B.C.A. se asigură din veniturile proprii ale activităţii pentru intervenţii operative şi reîntregirea stocurilor diminuate, înfiinţată pe lângă Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Pentru produsele tablă zincată, ţigle şi cherestea răşinoase nu este necesară reîntregirea acestora, întrucât sunt scoase din nomenclator, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Citeşte şi: Manifestări publice de ziua pompierilor bucureşteni .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.