Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul ar vrea să reducă TVA la 9% pentru apă

tva

Guvernul ar putea reduce cota de TVA de la 24% la 9% si pentru apa, propunere lansata în discutie odata cu dezbaterea proiectului de Cod Fiscal, masura care ar putea sprijini agricultura , în special sectorul de irigatii, a declarat marti ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

"Mai discutam de TVA la apa, a fost o idee lansata de reducere la 9% a TVA la apa. Este, din punctul meu de vedere, un sprijin foarte important pentru agricultura, coroborat cu sistemul de irigatii, sunt convins ca si reducerea TVA la 9% la apa va fi un imbold foarte important", a afirmat Teodorovici la conferinta Mediafax Talks About Retail, organizata în parteneriat cu Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR).

El a precizat, în contextul reducerii TVA la 9% pentru alimente si bauturi non-alcoolice de la 1 iunie, ca impactul masurii calculat initial de Finante pentru o perioada de sase luni, de 2,8 miliarde lei, a fost deja absorbit, având în vedere ca încasarile din primele noua luni s-au plasat la 100,9%.

"Asta înseamna ca aceste masuri nu distrug economia, nu dezechilibreaza nimic. Problema noastra este ca nu vrem sa fim totusi mai îndrazneti, România are potential. Slovacia, de exemplu, încearca sa reduca TVA la alimente la jumatate, iata ca si alte tari au o astfel de abordare", a punctat Teodorovici.

El s-a aratat deschis propunerilor si i-a invitat pe cei din industria retailului si din agricultura sa vina cu idei si masuri implementate deja în alte state si care functioneaza.

"Putem sa gândim scheme de ajutor de stat în domeniul agriculturii, se pot face astfel de finantari si eu zic ca putem sa gândim împreuna astfel de scheme pentru a stimula o zona sau alta de interes cu pontential. (...) Daca aveti idei, solutii care în alte state sunt aplicate, le putem discuta si le putem aplica", a adaugat ministrul.

Teodorovici a reluat ideea ca vede o alta abordare a finantelor publice, astfel ca în timpuri de criza nu trebuie sa actionezi prin a taia, ci din contra.

"Atunci când o companie se afla la greu, vii si o ajuti, nu-i închizi orice cale spre echilibru si dezvoltare", a mai spus reprezentantul Executivului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.