Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul are suspiciuni că o fermă din România produce ouă contaminate cu Fipronil/UPDATE

oua

Ministerul Agriculturii, prin intermediul ANSVSA, a primit informări conform cărora în România există o fermă care produce ouă contaminate cu Fipronil. Alerta venise din Germania, de la un client care cumpăra ouă din România.

UPDATE: Director al Direcţiei Inspecţii şi Control Oficia din cadrul ANSVSA, Sorin Mitrea, susține că s-au făcut analize și ferma indicată de clientul din Germania nu are nicio problemă.

”Suspiciunile au fost ridicate de un client din Germania, care a pus să fie testate ouăle provenite din România. Clientul din Germania ne-a dat ulterior acte și garanții că ouăle nu sunt contaminate. Noi am fost și la ferma din România și garanțiile lor sunt reale. Nu s-a folosit Fipronil în ferma respectivă. Acest produs nu mai există în România din septembrie 2016”, a declarat Sorin Mitrea, directorul ANSVSA.

Reprezentanții Ministerului Agriculturii nu au dorit să precizeze care este numele fermei, dar se pare că acestea au ajuns în Germania, iar la testarea de acolo s-a constatat că ouăle sunt contaminate, informează Antena 3.

Cel mai probabil, ferma din România a distribuit ouă și pe piața internă.

Ieri, inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș au sechestrat miercuri, în acțiunilor specifice de control, o cantitate de 1.000 de kg de gălbenuș de ou lichid, produs contaminat cu Fipronil, provenit din Germania, acțiune realizată conform alertei din Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje - SRAAF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.