Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul aruncă BOMBA în scandalul Cuminţeniei Pământului. Decizia de ULTIM MOMENT privind returnarea donaţiilor

antena1.ro
cumintenia pamantului

Ministerul Culturii vrea să stingă scandalul pornit după campania de strângere de fonduri demarată acum ceva timp pentru Cuminţenia Pământului, însă pare că soluţiile găsite sunt menite să adâncească întreaga gâlceavă. După ce cele peste 100.000 de persoane care şi-au deschis larg buzunarele au fost anunţaţi, aproape peste noapte, despre procedura pe care trebuie să o urmeze pentru recuperarea banilor donaţi, Ministerul Culturii pare că s-a răzgândit în privinţa returnării sumelor.

Citeşte şi: Surpriză TOTALĂ pregătită de Guvern. Ce angajaţi pot primi sporuri de până la 75% la salariu

Ministerul Culturii a publicat pe site un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se amână cu un an, până la 31 decembrie 2018, termenul de returnare a donaţiilor făcute de români pentru cumpărarea statuii Cuminţenia Pământului a lui Constantin Brâncuşi. Suma care trebuie returnată este de 1,23 milioane de euro.

Din nota de fundamentare şi introducerea ordonanţei, reiese că guvernul se află în imposibilitate tehnică de a returna banii şi că trebuie date nişte reglementări pentru identificarea instituţiei care va returna banii, stabilirea unor comisioane etc.

Citeşte şi: Decizie BOMBĂ pentru Banca Transilvania! Gigantul s-ar asocia cu oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc

"Ținând cont de faptul că, lipsa unei reglementări privind suportarea de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii și Identității Naționale, a costurilor restituirii sumelor colectate pentru achiziționarea operei de artă Cumințenia Pământului, ar face imposibilă restituirea sumelor în condițiile H.G. nr. 1016/2016, considerăm ca se impune adoptarea de urgență a acestei reglementări.

Totodată, având în vedere complexitatea și noutatea reglementării prevăzute de H.G. nr. 1016/2016 (procedura de returnare a donațiilor în cazul în care nu se achiziționează opera de artă), precum și faptul că până în prezent nu a fost posibilă restituirea sumelor din cauza lipsei temeiului legal pentru plata comisionelor din bugetul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, se impune prorogarea acestui termen, urmând ca restituirea efectivă a sumelor donate conform prezentei ordonanțe de urgență să se realizeze până cel târziu la data de 31 decembrie 2018", se arată în Nota de fundamentare a OUG.

Ca atare, guvernul propune prelungirea termenului de restituire a banilor cu un an. Proiectul de ordonanţă este lansat în dezbatere publică.

Citeşte şi: Declarații SCANDALOASE ale unui lider secesionist catalan, la Cluj: Există o dorință de AUTONOMIE în Transilvania - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.